ROZHODLA ŠPATNÁ STŘELBA

ROZHODLA ŠPATNÁ STŘELBA

Špatná úspěšnost střelby a slabý doskok byly po třech čtvrtinách příčinou dvaadvacetibodového manka, které jsme v závěrečné čtvrtině už nesmazali.   

Naši hráči se v zápase proti Gdyni potýkali především v prvním poločase se špatnou úspěšností střelby. Jednak díky tomu, že obrana domácích pracovala dobře, hráči komunikovali a velice dobře rotovali. Tím se našim střelcům neodkrývaly tak výhodně střelecké pozice. Prokom také měl dostatek času se na naši útočnou hru připravit, protože 14 dní nehrál žádný zápas, a několik akcí, které nesly užitek v minulém zápase, byly tentokrát zastaveny. Na vině stále se prohlubujícího se rozdílu bylo i několik ztracených míčů. Už po sedmi minutách se rozdíl natáhl na 11 bodů a přitom domácí hráči měli pouze jeden faul a my pět. Trenér Ginzburg vystřídal většinu hráčů už v první čtvrtině, ale ani u jednoho se nenašla střelecká pohoda, ani jednomu nepadla nějaká šťastnější střela, která by tým nakopla. V prvních deseti minutách jsme vystřelil na koš domácích sedmnáctkrát a ujala se jedna střela za dva body (z 8), jedna trojka (ze 7) a jedna šestka (ze 2). Domácí vystřelili osmnáctkrát a bodů zaznamenali 19 (dvojky 12/7, trojky 4/1, TH 2/2). Kromě střelby byl obrovský rozdíl i na doskoku. Domácí dokázali získat pod oběma koši 14 míčů, my přesnou polovinu. Do druhé čtvrtiny jsme vstoupili s vytaženou obranou a po Abramsově trojce jsme snížili na konci 13.minuty na rozdíl deseti bodů (24:14). Šťastná trojka Seweryna (27:14) nás zase trochu stáhla pod hladinu. Další tři a půl minuty se skóre nepohnulo. Nepovedené střely se střídaly se ztrátami a po dlouhé odmlce se z dálky trefil Abrams a opět byl rozdíl jen deset bodů. Dva body ze šestek Motiejunase vynuloval z extrémně rychlého protiútoku Pampi, ale domácí však svou obranou nepovolili, abychom se pod magickou desítku dostali. Naopak po dobře rozhozených přihrávkách naše obrana nedorotovala a Zamojski pohodlně třemi body zvýšil na 32:19, které potvrdil dvěma body Blassingame, nejnebezpečnější hráč Gdyně a také nejlepší střelec prvního poločasu. Oproti první čtvrtině jsme sice dali více bodů, ale s úspěšností střelby 23% jsme žádný zázrak nemohli čekat, zvlášť když se k tomu přidal stále vysoký rozdíl na doskoku (23:14).

Třetí čtvrtina začala lépe pro domácí, kteří vyhráli úvodní dvě minuty vyhráli 7:2. Další dvě pěkné akce patřily Pampimu, který nejprve zasmečoval přihrávku Abramse po rychlém protiútoku a poté neohroženě pronikl až do koše (41:27). Trenér Pacesas si hned vzal oddychový čas a sebral nám vítr z plachet. V polovině třetí čtvrtiny jsme po dvou trojkách domácích prohrávali už o dvaadvacet bodů (51:29) a do konce čtvrtiny se už změnil pouze stav, rozdíl zůstal stále stejně vysoký. Úspěšnost střelby z pole byla stále nízká (24%) a ztráta na doskoku stále vysoká (36:21). Teprve v poslední čtvrtině jsme dokázali trefit koš s výbornou úspěšností 68,75%. Trenér Ginzburg vsadil především na české hráče Palyzu, Nečase, Křemena, Sokolovského a Bendu, který nastoupil po vyfaulování Nečase, rozehrávku jim zabezpečoval Abrams. Sice nám činily problémy přihrávky domácích přes celou šíři vymezeného území, po nichž dali několik bodů, ale konečně jsme byli odvážnější a přesnější ve střelbě. Palyza, Abrams, Nečas a Sokolovský vsítili za šest minut třetí čtvrtiny 21 bodů (domácí 10) a rázem se rozdíl mezi oběma týmy stáhl na polovinu. Bohužel Seweryn trojkou opět nedovolil, abychom se dostali pod deset bodů a atakovali rozdíl sedmi bodů z prvního zápasu. Konečný výsledek 77:66 nám bohužel nedává s týmem Prokom Gdynia bonus lepšího vzájemného utkání.

 
  
 
vloženo: 29.01.2012 21:43 / přečteno: 9534x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.