POSTUPOVÁ MATEMATIKA

POSTUPOVÁ MATEMATIKA

Dvě kola před koncem jsou ve hře o postup do skupiny LAST16 Eurocupu všechny týmy, každý však s jinou velikostí šance.

V případě našeho vítězství nad Kyjevem je postup do dalšího kola jednoznačně stvrzen a postupujeme z prvního místa, protože budeme mít na svém kontě 4 vítězství a jednu porážku. Čtyři vítězství může dosáhnout už jen Rudupis Prienai za předpokladu vítězství v Jeruzalémě i doma proti Kyjevu. V tom případě bychom měli s Rudupisem stejný počet bodů, ale vzájemné skóre je v náš prospěch.

Pokud prohrajeme, je třeba, aby prohra nebyla větší než 13 bodů, abychom zůstali s Kyjevem v plusu v případě porovnání vzájemných zápasů. Za tohoto předpokladu budeme mít stejně jako Kyjev tři výhry a dvě prohry. Do hry může vstoupit Rudupis vítězstvím nad Jeruzalémem. Stal by se tak třetím týmem s poměrem vítězství a porážek 3/2 a zároveň by ke dnu do nepostupových vod poslal Jeruzalém (1/4). V tomto rozložení sil by bylo poslední kolo dramatické, protože by se o postup prala tři družstva: Nymburk, Prienai a Kyjev.

Vycházejme tedy pro vyřešení postupové křížovky posledního kola z výše uvedené, pro nás horší, situace (prohra v Kyjevě, ale i rozdíl menší než 13 bodů a vítězství Rudupisu v Jeruzalémě). Všechny týmy (Nymburk, Prienai a Kyjev) mají poměr výher a proher 3/2. My hrajeme s Jeruzalémem a vítězství nás posouvá do dalšího kola z prvního místa. S oběma týmy (Kyjev, Prienai) bychom totiž měli lepší vzájemné zápasy. O druhém postupujícím by se rozhodlo v přímém souboji zápasu Prienai : Kyjev – vítěz postupuje z druhého místa.

V případě eventuální prohry s Jeruzalémem v posledním kole bychom měli v tabulce poměr 3/3, ale přesto bychom do skupiny LAST 16 postoupili i když ze druhého místa. První ve skupině by byl ten tým, který by v utkání Prienai – Kyjev zvítězil. Poražený z tohoto duelu by měl poměr stejně jako my 3/3, ale vzájemné zápasy s námi horší.


Co z toho vyplývá? Vyhrát v Kyjevě a můžeme "slavit" a když už prohrát, tak o méně než 13 bodů. 

  
   
 
vloženo: 05.12.2012 04:21 / přečteno: 9340x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.