ROZUZLENÍ POSTUPU DO TOP16

ROZUZLENÍ POSTUPU DO TOP16

Jen 2 dny po náročném zápasu VTB ligy proti Jenisej Krasnojarsk nás v nevšední čas 20:30 čeká v této fázi sezóny zřejmě nejdůležitější zápas. Do Pardubic přijede Izraelský Hapoel Jerusalem a můžeme se těšit na dramatické rozuzlení postupujících do dalšího kola Eurocupu.

Jak už jsme vás informovali, na základě rozhodnutí vedení Eurocupu byl pro poslední kolo stanoven jednotný čas začátků utkání v rámci regulérnosti soutěže. Pro nás to znamená začátek ve 20:30. Doufáme, že i přes poměrně pozdní čas nás přijedete do Pardubic v tak důležitém zápase podpořit.

 

Trenéři všech týmů v naší základní skupině se od prvního zápasu shodovali na tom, že tato skupina je velmi vyrovnaná. Mohlo se zdát, že trenéři tak jen vyjadřují respekt k soupeři, ale vůbec se nemýlili. Do potenciálních Top16 se nás týkají skupiny B, C, D a pouze v té naší ještě není rozhodnuto o postupujících, resp. o jasném vítězi a záležet tak budou na posledních, šestých zápasech.

 

Hapoel je v současné době nachází v podstatně lepší situaci a formě, než před naším prvním vzájemným zápasem. V domácí soutěži se z 8. místa vyhoupl na 6. a má na svém kontě 4 výhry a 4 prohry. Co se týká Eurocupu, na domácí palubovce dokázali porazit Kyjev i Prienai a to poměrně slušným rozdílem. Zápas s Kyjevem poměrem 81:67 a s Prienai 92:79. Navíc prohry na soupeřově hřišti byly těsné. Bodově je na tom stejně jako BC Prienai s bilancí 2/3. Jsme tak zatím jediným týmem, který byl schopen přivézt z Izraele body a to může hrát jednoznačně v náš prospěch.

 

Šance na postup tedy stále hrají i pro Hapoel. V posledních 2 sezónách se týmu postup do Top16 nepodařil. Možná i proto angažovali znovu trenéra Sharona Druckera, který s týmem v roce 2004 Eurocup vyhrál (tehdy ještě pod názvem Uleb Cup).

 

Zlepšené formy družstva a jeho kvality si samozřejmě uvědomuje i trenér Nymburka Ronen Ginzburg.

 

Po posledním zápase VTB ligy, jste říkal, že celá sezóna bude trochu jakoby nahoru a dolů a že se teď cítíte trochu dole, je to tak?

Bohužel ano. Nevím, jestli jsme unavení, nebo celkově rozhození z našeho náročného programu, ale poslední 2 až 3 zápasy jsme nehráli dobře. Doufám, že ve středu se to přehoupne a dostaneme se zase zpátky do formy…

 

Je tu možnost postupu i přes prohru v tomto zápase. Jak moc je důležité vyhrát?

Je velmi důležité vyhrát. Můžeme prohrát o pár bodů, ale s tím nemůžeme jít do zápasu. Náš jediný cíl musí být výhra a tak postup z prvního místa. Je to důležité i pro sebevědomí týmu. Hapoel je teď ve velké formě, mnohem lepší než na začátku sezóny. Mají opravdu kvalitní hráče a my je budeme muset zastavit a nepustit je do příliš mnoha šancí.

 

Jsme zatím jediný tým, který vyhrál na jejich hřišti. Co na ně musíme hrát? Stejný basketbal jako v prvním zápase?

Je to trochu jiné než v prvním zápase, oni se změnili a hrají teď trochu jinak. Musíme hrát agresivně, zejména v obraně. Mají v týmu 4 hráče, kteří jsou výborní ve hře jeden na jednoho a umí spoluhráče dostávat do pozic. Ty musíme zastavit. Courtney Fells má má v poslední několika zápasech 20 – 25 bodů za zápas, pak je tu Pullen, Smith, Duncan je velmi důležitý. V první řadě musíme zastavit tyto 4 hráče.

 

Někteří hráči v pondělí moc nehráli, bylo to kvůli středě?

U některých ano. Pavkovič dnes téměř nehrál, chtěli jsme mu nechat před středou odpočinek, protože Carter nemůže hrát (v základní skupině Eurocupu už nastoupil se Cibonou Záhřeb a nesmí tak nastoupit za jiný tým). Stejně to bylo i s Radem. 

 
vloženo: 11.12.2012 12:00 / přečteno: 9669x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.