SLOŽENÍ SKUPIN LAST 16

SLOŽENÍ SKUPIN LAST 16

Od 9.ledna do 20.února nás čeká v pokračování Eurocupu atraktivní skupina smrti – Valencie, Bilbao, a Riga.

Podívejme se ještě na poslední kolo základní části. Bylo to kolo plné překvapení a dalo by se bez nadsázky říct, že to bylo kolo vzpoury hostujících týmů. V naší skupině, ve které si většinou týmy držely domácí neporazitelnost (jediné vítězství z 10 zápasů jsme uhráli my v Jeruzalémě), v posledním kole vyhrála hostující družstva. Jak Kyjev s Prienai, tak Jeruzalém s námi. To všechno znamenalo, že Kyjev skončil ve skupině A první a my druzí.

 

Ve skupině B šlo o druhé místo Lukoilu Akademik Sofia, který hrál doma s Budučností Podgorica a přitom první zápas vyhráli Černohorci doma pouze o 3 body. V Sofii však domácí zcela selhali a prohráli o 19 bodů 55:74. Ze druhého místa postupuje Budučnost.

 

Ve skupině C to byl přímý souboj o druhé postupové místo mezi Rigou a Le Mans. Hrálo se ve Francii, Le Mans mělo z prvního vzájemného duelu devítibodové vítězství a při rovnosti bodů stačilo Francouzům zvítězit třeba o bod. Dá se říct, že karty byly rozdány pro domácí, trumf si ale podržela Riga. Necelou minutu před koncem postupoval Le Mans, vedl ale pouze 67:65. Janičenoks, nejlepší střelec hostů (18 bodů), vyrovnal půl minuty před koncem. Domácí se snažili natáhnout útok na co nejdelší úsek, ale těsně před koncem 24-vteřinového limitu přišli o míč a Bertans, druhý nejlepší střelec Rigy (12 bodů), přeběhl hřiště a zpod koše zařídil domácím knockout.

 

Ve skupině D byla situace stejná jako ve skupině C. O třetím místě rozhodovala jakákoliv výhra jednoho ze dvou soupeřů – domácího Würzburgu a hostujícího Banvitu Bandirma. První utkání v Turecku sice domácí vyhráli přesvědčivě 101:82, ale Würzburg kolo před tím porazil doma lídra skupiny Valencii. Motivace postupu byla pro Turky nade vše. Už poločasové skóre ukazovalo, že domácím postup dál není souzen. Prohrávali 26:45 a do konce zápasu se už rozdíl nezměnil.

 

Jak tedy vypadá složení skupin ve fázi LAST 16:

  • Skupina I: Budivelnik Kyjev (A1), Budučnost Podgorica (B2), Triumf Ljubercy (C1), Banvit Bandirma (D2)
  • Skupina J: ČEZ Basketball Nymburk (A2), Bilbao Basket (B1), VEF Riga (C2), Valencia Basket (D1)
  • Skupina K: Lokomotiv Kubáň Krasnodar (E1), Stelmet Zielona Gora (F2), Spartak St.Petersburg (G1), Cajasol Sevilla (H2)
  • Skupina L: Galatasarai Istanbul (E2), UNICS Kazaň (F1), Ratiopharm Ulm (G2), Crvena Zvezda Bělehrad (H1)

 
vloženo: 13.12.2012 12:05 / přečteno: 9800x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.