ZAKONČENÍ EUROCUPU VE VALENCII

ZAKONČENÍ EUROCUPU VE VALENCII

S letošním ročníkem Eurocupu se definitivně rozloučíme na palubovce španělské Valencie. My už žádné šance na postup do play-off nemáme, zato Valencii jde o všechno. Stejně jako Bilbao a Riga má na svém kontě 3 výhry a 2 prohry. O dvou postupujících se tak rozhodne v posledním kole.

V prvním vzájemném zápase nás po relativně vyrovnané první půli potkal kolaps ve třetí čtvrtině, kdy nám Valencie výrazně utekla. Nicméně na začátku poslední čtvrtiny jsme náskok Španělů stáhli, po 2 trojkách Palyzi za sebou jsme srovnali skóre. Valenci ale pak předvedla jak zkušeným a kvalitním týmem je a pohlídala si výhru o 5 bodů.


Valenci chce letos navázat na své předchozí úspěchy jak v Eurocupu, tak v Eurolize. Hned ve své první účasti v Eurocupu s sezóně 2002/2003 triumfovala a rok na to si poprvé vyzkoušela i Euroligu. S celkovou bilancí 13 výher a 7 proher tehdy vypadla z Last16 skupiny. Druhý triumf v Eurocupu přišel v sezóně 2009/2010 po finálovém vítězství nad Albou Berlín. V následné druhé účasti v Eurolize vypadla Valencie v play-off se španělským rivalem Real Madrid a to až v pátém zápase na palubovce týmu z hlavního města. V loňské sezóně se tým vrátil do Eurocupu, ale ve finálovém zápase nestačil na BC Khimki. Cílem takto úspěšného týmu bude jednoznačně postup do play-off letošního Eurocupu.


Ve skupině Last16 Valencie nevyhrála jediný zápas nějakým přesvědčivým výsledkem. V prvním zápase na domácím hřišti porazila Rigu rozdílem 4 bodů, následně vyhrála v Pardubicích proti Nymburku o 5 bodů. Poté přišly 2 porážky se španělským soupeřem Bilbaem. První o 15 bodů na hřišti Bilbaa a druhá trochu překvapivá i ve Valencii a to o jeden smolný bod. Poslední výhra se také nerodila snadno. Valencie prohrála první čtvrtinu na hřišti Rigy rozdílem 17 bodů. Ztrátu ale úspěšně stahovala a v dramatickém závěru poslala zápas do prodloužení. V tom byla úspěšnější a připsala si třetí výhru.


V týmu jsou 4 hráči, kteří v roce 2010 vyhráli s Valencií Eurocup. Jsou to Serhiy Lishchuk, Rafa Martinez, Florent Pietrus a Thomas Kelati. Thomas Kelati a Mickael Gelabale vyhráli Eurocup i loni s BC Khimki. V týmu je také vítěz loňského ročníku Euroligy Srb Marko Keselj, který triumfoval s Olympiacos Piraeus.

Valenci je aktuálně třetím týmem španělské ACB ligy se 13 výhrami a 8 porážkami, stejné skóre si drží i Bilbao a Gran Canaria. V prestižním Španělském poháru Copa Del Rey se probojovala až do samotného finále, ve kterém ale podlehla Barceloně 85:69. V cestě do finále porazila týmy Asefa Estudiantes a Gran Canaria, oba na domácí palubovce. 

 
vloženo: 18.02.2013 11:48 / přečteno: 8810x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.