EUROCUP POKRAČUJE V LE MANS

EUROCUP POKRAČUJE V LE MANS

Basketbalisty Nymburka čeká ve Francii další důležitý zápas. Po sérii dvou vítězství v evropských soutěžích v domácím prostředí odjeli zúročit nabyté sebevědomí do Le Mans.

Tam je čeká ve středu od 20:30 třetí letošní zápas v Eurocupu. Doposud má Nymburk na kontě jednu prohru v Oostende a jedno vítězství doma s Cibonou Záhřeb. I Le Mans má ze dvou zápasů stejnou bilanci, když po vítězství v Záhřebu neuhájilo minulý týden domácí palubovku před italským nájezdem z Cantú.


„Hráči Le Mans sice těsně vyhráli v Záhřebu, ale určitě doma neplánovali prohrát s Cantú o 12 bodů. Další domácí prohra by pro ně znamenala velké komplikace a to nebudou chtít připustit,“ varoval před zápasem trenér Nymburka Kestutis Kemzura.


V těžké skupině, do které byl Nymburk nalosován, bude pro postup rozhodující vyhrávat doma a přivézt minimálně jedno, ještě lépe dvě vítězství z venku. Po prohře v Belgii teď Francie nabízí další příležitost.


„Každý zápas venku je složitý, zvláště tento. Bude to klíčový zápas pro vývoj naší skupiny a pro postupové ambice obou týmů. Pokud by se nám podařilo zvítězit, dostali bychom se do hodně dobré situace,“ ví nymburský kouč.


„Pro nás to znamená, že očekáváme jejich nápor od prvních vteřin zápasu, na který se musíme dobře připravit. Chceme být maximálně soustředění a koncentrovaní po celých 40 minut utkání. Jakékoliv zaváhání už bychom nemuseli stihnout napravit. Očekávám velice náročný boj,“ dodal litevský trenér.

A od koho bude podle Kestutise Kemzury hrozit největší nebezpečí? „Od každého v týmu Le Mans, ale pokud mám říct konkrétní jméno, tak Dashaun Woods, který jednak skvěle tvoří hru a navíc je to jejich nejlepší střelec. Dále bych zmínil centra Joaa Paula Batistu, vysokého a tvrdého hráče a dalšího guarda Vaughna Dugginse.


Nymburk okomentoval i trenér Le Mans John-David Jackson. Mají tým s velkou hloubkou, hrající velmi precizní a intenzivní basketbal. Po nevydařeném týdnu musíme konečně vyhrát a odrazit se ze dna. Zápas s Nymburkem pro nás bude velký test,“ uvedl kouč nejbližšího soupeře.

 
vloženo: 30.10.2013 13:53 / přečteno: 8980x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.