DALEKÁ CESTA DO KRASNOJARSKU

DALEKÁ CESTA DO KRASNOJARSKU

Výprava Nymburka momentálně podstupuje nejdelší cestu letošní sezony, když se přelétává z Paříže do Krasnojarsku s mezipřistáním v Moskvě. Na daleké Sibiři, šest tisíc kilometrů od domova, je v neděli čeká další zápas VTB ligy.

První část desetidenní cesty k zápasům už mají hráči Nymburka za sebou. Ve francouzském Le Mans prohráli až po prodloužení. Nyní absolvují přesun za nejvzdálenějším soupeřem v této sezoně, který se nachází až v daleké Asii na Sibiři.


Z Le Mans se tým Nymburka přesunul rychlovlakem TGV do Paříže. Odtud ho čekal čtyřhodinový let do Moskvy. Po mezipřistání letí dalších šest hodin do Krasnojarsku. Největším soupeřem tak možná nebude Jenisej, ale šestihodinový časový posun únava z dlouhého přesunu.


Ve skupině předposlední Krasnojarsk zatím odehrál ve VTB lize o jeden zápas méně než pátý Nymburk. Obě svá utkání prohrál, ale doma silně potrápil euroligový tým Lokomotiv Kubáň. Naznačil tak, že bude v sezoně hodně těžit právě z domácího prostředí a potažmo z únavy hostujících týmů po dlouhém cestování.


„Musíme tu cestu nějak zvládnout, vyrovnat se s šestihodinovým časovým posunem, vyřešit únavu a hlavně se pokusit tam vyhrát,“ řekl k extrémně náročnému přesunu litevský trenér Nymburka Kestutis Kemzura.


Stejně náročná bude pochopitelně i cesta zpět. Nymburk ale nepoletí zpět domů, ale rovnou k dalšímu zápasu Eurocupu do Itálie na palubovku Cantú, vedoucího týmu skupiny. Do České republiky se tým vrátí až za týden 7. listopadu.


Fotografie z cesty najdete ve fotogalerii   

 
vloženo: 01.11.2013 18:02 / aktualizováno: 01.11.2013 21:52 / přečteno: 9074x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.