PROHRA S POSLEDNÍ STŘELOU

PROHRA S POSLEDNÍ STŘELOU

Basketbalisté Nymburka si zkomplikovali cestu za postupem do další fáze Eurocupu. V domácím prostředí Sportovního centra prohráli s francouzským Le Mans i odvetný zápas 69:71 a pustili ho před sebe na poslední třetí postupové místo v tabulce skupiny A. Ve zbývajících dvou kolech musí vyhrát o jeden zápas více než středeční soupeř.

Než začaly padat první koše, několik prvních útoků obrany dobře odbránily. Bohužel prvních sedm bodů pak napadalo do nymburského koše a domácím se tak nepodařilo chytit začátek. Po dvou trojkách za sebou a za stavu 2:13 si vzal kouč Kemzura poprvé time out. Nymburk pak zpevnil obranu a Tre Simmons úspěšným nájezdem a Dylan Page první trojkou domácích povzbudili svůj tým i bodově.


Hned na to Vlado Ilievski ukradl míč a pohodlně zakončil. Vzápětí přidal Dylan Page další trojku a stáhl na 12:17. Prvním time outem reagoval John-David Jackson na hostující střídačce. Škoda, že hned po něm Ilievskimu smolně vypadl trojkový pokus z obroučky. Makedonský rozehrávač Nymburka si to ale vynahradil za chvilku. Do první čtvrtiny stihl ještě Rado Rančík zakončit rychlý protiútok a Nymburk prohrával po první čtvrtině jen 17:19 a byl zpět v zápase.


Zbylé dvoubodové manko stáhl sám Rado Rančík dvěma proměněnými šestkami hned na začátku druhé části. I když se domácí nevyvarovali zbytečných ztrát, šli v dalším průběhu do mírného vedení. Rodící se náskok ale hráči soupeře dokázali zachytit. Po ztrátě Vojtěcha Hrubana šli opět do vedení.


Pak přišla velká nepříjemnost. Vlado Ilievski při bránění nechtěně narazil do clonícího hráče Le Mans a rozhodčí mu pískl faul. A vzápětí technickou chybu, když se nad ním domácí play maker podivoval. Ilievskiho počet osobních se rázem zdvojnásobil na čtyři a Vlado šel na lavičku. I s třemi proměněnými šestkami udělalo Le Mans dvanáctibodovou šňůru a otočilo do poločasu na 33:40.


Trenér Kemzura ale poslal svého prvního rozehrávače nehledě na počet faulů hned od začátku třetí čtvrtiny. Záměr byl jasný, bodové manko bylo nutné co nejdříve stáhnout. Sám Ilievski k tomu zavelel rychlou trojkou. Napodobil ho Dylan Page, který dal třetí trojku ze tří pokusů. V tu chvíli ztrácel Nymburk už zase jenom bod. Za chvíli bylo jasné, že Page má skvělý den. Dal totiž dlouhou střelu za dva a tři ze tří měl i v této statistice. Nymburk díky němu už zase vedl o bod. Po třetí čtvrtině ale právě tolik ztrácel.


Začátek poslední části patřil opět Le Mans, které se dostalo do devítibodového vedení. Nymburku nepomáhaly zbytečné ztráty, navíc se vyfauloval Ilievski. Bez jeho tvořivosti a rychlých přihrávek to měli domácí složitější. Odcházela i úspěšnost střelby. Bylo jasné, že teď už nejde o to vyhrát zápas o více než sedm bodů, potřebných k postupu, ale vyhrát vůbec. Nymburk čtyři minuty před koncem ztrácel osm bodů.


Boj ještě nekončil. Za velké podpory fanoušků domácí prohrávali minutu před koncem o tři body. Pak už jen o dva… o jeden. 45 vteřin do konce a stále dost času. Duggins donesl poměrně snadnou míč do koše. Vzápětí hala vybouchla, Rado Rančík dal trojku a vyrovnal. Le Mans mělo čas na poslední útok. Duggins ho zakončil poměrně těžkou a dlouhou střelou za dva body. Hned na to zazněl závěrečný klakson.

 
vloženo: 04.12.2013 19:45 / přečteno: 8776x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.