NEJHORŠÍ MOŽNÁ ALTERNATIVA

NEJHORŠÍ MOŽNÁ ALTERNATIVA

Velké zklamání bylo cítit ze všech hráčů, které po utkání hodnotili uplynulých čtyřicet minut. Ani jeden neurčil jako rozhodující moment závěr zápasu.  

Jiří Welsch

Jirko, co se dá říct o zápasu, kde k vítězství urval soupeř posledním košem?

Zápas jsme neprohráli poslední střelou, zápas jsme prohráli v závěru prvního poločasu. Po špatném začátku jsme dostali zápas pro kontrolu, vedli jsme o tři, čtyři body. V závěru prvního poločasu jsme je nechali, aby nám utekli o sedm. Úplně zbytečné!

Byla větší chyba v obraně nebo útoku?

Myslím, že jsme celkem slušně bránili, ale v útoku byli jsme kostrbatí, mimo rytmus…. Střely, které jsme si připravovaly, byly těžké.

Vůdce Wood se zranil a my měli teoreticky ještě vyšší šanci zápas zlomit, Je pak prohra z tohoto důvodu ještě smutnější?

Tak už to bývá. Najednou jeho spoluhráči vezmou na sebe část jeho zodpovědnosti. Těžko říct, jestli je to smutnější, smutné je to, že jsme měli osud Eurocupu ve svých rukou. Potom, co jsme měli poměr zápasů 1-3 jsme se zase dokázali vrátit do hry o postup a dneska jsme to potřebovali završit a neudělali jsme to. Z velmi dobré pozice jsme najednou ve velmi špatné pozici.

Postupová matematika říká, že musíme vyhrát oba zápasy a Le Mans alespoň jeden prohrát. Jak vážná je to situace?

To je hodně špatná situace. Nejen že musíme vyhrát oba. Z toho jeden nad týmem, který do této chvíle neprohrál a druhý venku. A ještě k tomu jsme závislí na výsledku někoho jiného. Jestli ale šance je, musíme o ni bojovat do poslední chvíle.

Byl to důležitý zápas, cítil jste nervozitu?

Já jsem žádnou na týmu nepozoroval. V posledních třech zápasech jsem měl pocit, že se tým zvedl. Nejen jsme utkání vyhráli, ale měli jsme z naší hry i dobrý pocit. Dnešní zápas byl takový krok zpátky.

Jak fatální zásah do naší hry bylo vyfaulování Vlada Ilievského?

Vlado je naším stěžejním rozehrávačem, jedním z hlavních tvořitelů hry. Situace z konce prvního poločasu, kdy se z dvou faulů dostal do čtyř, byla špatná. Osud zápasu to bezpochyby ovlivnilo.

Soupeř dobře bránil hru našich podkošových hráčů. Zdálo se, že jsme si s tím tolik neporadili…

Ano, zdvojovali nás v dolním postavení, když pivot dostal pod košem míč. Upřímně řečeno, nečekali jsme to, protože v prvním zápase takovou variantu nezahráli ani jednou. Slavilo to úspěch. My jsme vyhodili ven, ale nevytěžili jsme z takové akce žádnou střeleckou pozici, žádný nájezd. Byl to z jejich strany dobrá tah.

 

Joao Paolo Batista

Dnes to byl velice důležitý zápas pro oba týmy. Věděli jsme, že nás tady čeká velký boj a to se potvrdilo. Byla to bitva až do poslední vteřiny. Chtěli jsme být v každé situaci důslední a agresivní. Poslední zápas ve francouzské lize byl z naší strany velmi slabý, takže tentokrát jsme chtěli být soustředění po celých 40 minut. Jen v závěru se koncentrace trochu vytratila, minuli jsme spoustu trestných hodů. Nymburk měl hodně faulů, které jsme netrestali. Nakonec jsme vyhráli až z poslední akce zápasu a máme důležité vítězství.

Venku hrajete lépe než doma. Jak si to vysvětlujete?

Ano, daří se nám více venku, doma jsme vyhráli jen jednou právě s Nymburkem. Speciálně já cítím, že doma je na nás větší tlak. I dnes bylo vidět, že hrajeme uvolněněji a s větší sebedůvěrou. Jak běžel zápas, hráli jsme lépe a v lepším rytmu. Někdo prostě hraje lépe venku.

Kde byl rozhodující prvek vašeho konečného vítězství?

Důležité bylo, že jsme na konci prvního poločasu udělali dvanáctibodovou šnůru. Nymburk ji sice dokázal stáhnout, ale bez ní bychom tady možná nevyhráli. Dokázali jsme také nahradit ztrátu našeho prvního rozehrávače. Nakonec to byl právě jeho náhradník, který rozhodl zápas a byl to pro něj i pro celý tým skvělý moment.

 
Rado Rančík

Jaký přívlastek by dostala naše dnešní prohra?

Nejhorší možná alternativa jaká existovala.
Kde se stala chyba?

V celém zápase bylo velké množství chyb, především jsme si v útoku nepůjčovali míč. Pokud míč putoval, jak měl, by zápas o něčem jiném. Dávali jsme jednoduché koše, míč se posouval, oni nemohli ze slabé strany tolik vypomáhat. Kdybychom tak hráli po celý zápas, náš útok by vypadal jinak.

S obranou jsi byl spokojený?

Obrana nebyla tak špatná. Nutili jsme je do těžkých střel. Sice proměňovali, ale to je i hodně o štěstí.

Našich rychlých protiútoků bylo jako šafránu. Dá se říct už nyní, těsně po zápase, proč?

Soupeř se dobře vracel do obrany a těch příležitostí jsme tolik nedostali.

Po vyrovnávající trojce jsi věřil, že bychom mohli utkání dotáhnout do prodloužení?

Sedmnáct vteřin bylo ještě hodně dlouho, i když to nebyla situace, kterou bychom nedokázali řešit. Vyrovnaných koncovek jsme už hráli dost.

Kde se dnešní zápas lámal?

Myslím, že není možné vybrat jen jeden zlomový okamžik. Špatné jsme měli nástupy do jednotlivých čtvrtin.

Soupeř hodně těžil v obraně při zdvojování našich hráčů v podkošovém prostoru. Byli jsme na to připravení?

Na to se nemůžeme vymlouvat. To je situace, kterou musíme řešit běžně, to je základní basketbalová abeceda. Místo toho, abychom hru jednoduše posunuli na druhou stranu nebo z nájezdu vyhazovali na volné hráče, driblovali jsme a zbytečně se dostávali do těžkých situací.

Situace ohledně postupu není dobrá. Co bude dál?
Musíme hrát více týmově a vyhrát další dva zápasy. Jak dopadnout ty, které bude hrát Le Mans, neovlivníme, ty naše vyhrát musíme. 
 
vloženo: 05.12.2013 16:40 / přečteno: 8562x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.