HRÁČI: PŘIJELI JSME VYHRÁT

HRÁČI: PŘIJELI JSME VYHRÁT

Basketbalová výprava z Nymburka vyrazila do dějiště svého prvního zápasu ve skupině LAST32 s dvoudenním předstihem. V úterý po nočním letu přes Tel Aviv dorazila brzy ráno do hotelu Nof v izraelské Haifě. Ve středu je čeká zápas s posledním izraelským mistrem Maccabi Bazan Haifa.

Hráči si pochvalují, že budou mít dostatek času na přípravu v místě utkání. „Je to stoprocentně výhoda přijet takhle s předstihem. Bude čas na to se vyspat po noční cestě a pak budeme mít ještě dva tréninky, abychom se dobře seznámili s halou a vším okolo. Je to úplně ideální průběh výjezdu a neměl by být žádný negativní faktor, že jsme letěli na zápas do Izraele,“ uvedl Vojtěch Hruban, který narovinu přiznal, že jeho tým přijel do Haify uspět.


„Přijeli jsme sem vyhrát, protože jestli chceme postoupit, bude to nejspíš Haifa, která se zdá v naší skupině hratelná. O ničem jiném nemůže být řeč,“ řekl Vojtěch bez vytáček.


Haifa je ale poslední izraelský mistr, což v zemi, kde tradičně vládne slavné Maccabi Tel Aviv, něco znamená. Právě v pondělí se konal poslední souboj těchto dvou rivalů a Haifa ho na své palubovce prohrála o sedm bodů, když se v průběhu zápasu dokázala vyhrabat z devatenácti bodové ztráty zpět do hry o vítězství. Těžká bitva ji ale stála hodně sil a jedním z důležitých témat před zápasem je, jak rychle dokáže nabrat síly na Nymburk.


„To, že s takovým týmem, jako je Tel Aviv, dokázali hrát tak vyrovnaně, svědčí o tom, že mají svou velkou kvalitu a že nás čeká velmi těžký zápas. I proto skončili druzí ve své základní skupině Eurocupu. Hrají rychlý basket, hodně útočný, takže pro nás bude základ obrana. Na druhou stranu my teď hrajeme v takové formě, ve které je můžeme porazit,“ dodala opora Nymburka.


Souhlasí i Rašid Mahalbašič, hvězda nedělního zápasu s Kalevem. „Jsme tu, abychom vyhráli. Máme dobré šance. V posledním utkání jsme hráli velmi dobře jako tým. Pokud zopakujeme naši kolektivní hru a i obranu, mohli bychom, nebo spíš měli bychom tu vyhrát, pokud chceme myslet na postup“ potvrdil Rašid.


Trenérovi už bude k dispozici uzdravený Tre Simmons, kterého čeká první zápas v novém roce. „Cítím se lépe. Není to pořád stoprocentní, ale už se s tím dá hrát,“ uvedl Tre, kterého celou sezonu trápí zraněná pata a na přelomu roku se léčil doma v USA. „Už zase trénuji s týmem. Kluci zahráli proti Kalevu výborně, tak doufám, že jim pomůžu ještě k lepšímu výkonu. Proto jsem tady,“ smál se Tre.


Stále více se zapojuje i pivot Petr Benda. „Koleno už je v pořádku, neotéká a na hřišti se cítím stále lépe. Ideální to ještě pořád není s formou a fyzičkou, ale to postupem času ještě přijde. Jsem rád, že už jsem dostal nějaké minuty při zápasech. Snažím se je využít a doufám, že mi trenér bude důvěřovat stále více a více,“ řekl Petr i směrem k zápase v Haifě.


Zápas v moderní Romema Areně v Haifě pro 5000 diváků začíná v 18:30 SEČ.


Doplněny fotografie  

 
vloženo: 07.01.2014 19:27 / aktualizováno: 08.01.2014 00:08 / přečteno: 8265x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.