SLUŽEBNĚ NEJSTARŠÍ, PŘESTO POSILA

SLUŽEBNĚ NEJSTARŠÍ, PŘESTO POSILA

Pivot Nymburka Petr Benda má konečně za sebou vleklé zranění kolena, kvůli kterému musel po mistrovství Evropy na operaci a dlouhou rekonvalescenci. Na druhou část sezony se tak paradoxně stává posilou. Ačkoliv je v týmu služebně daleko nejstarší, musí si kvůli novému trenérovi vybojovat svou pozici v týmu znovu od začátku.

V neděli proti Kalevu jsi poprvé nastoupil na více minut. Jak si se na palubovce cítil, jak reagovalo tvoje koleno?


Koleno už je v pořádku, neotéká a na hřišti se cítím stále lépe. Ještě dva tři dny před vánoční přestávkou jsem ho po zátěži hodně cítil, ale po pauze už vypadá všechno v pořádku a zatím se to neozvalo. Bolí mě spíš něco jiného. Ideální to ještě pořád není s formou a fyzičkou, ale to postupem času ještě přijde. Jsem rád, že už jsem dostal nějaké minuty při zápasech. Snažím se je využít a doufám, že mi trenér bude důvěřovat stále více.


Vzpomeneš si, jaké to bylo, kdy ses naposled vracel po zranění?

Před třemi roky jsem se vracel po dvou měsících a opět se potvrzuje, že to není nic lehkého. Je to hrozně těžké vrátit se do staré formy. Stačí opravdu jediný týden a člověk jde fyzicky o 50 procent dolů. Čím je pauza delší, tím je to horší.


Jak se cítíš po psychické stránce? Už je to asi daleko lepší, než když byl tvůj návrat v nedohlednu.

Jsem rád, že vůbec můžu normálně trénovat s klukama. Zdraví zatím drží a to je teď všechno, co potřebuju. Na každý trénink se hrozně těším. Uvidíme, jak dlouho mi to vydrží (smích).


Trenér o tobě před Vánoci řekl, že jsi vlastně nová posila. Cítíš jeho důvěru?

Čtyři měsíce jsem nehrál. Je těžké se vracet do rozjetého týmu. Bude těžké si získat jeho důvěru, protože je tu první sezonu a mě viděl tak maximálně z videa. V zápasech mě ještě nekoučoval. Nebude to jednoduché jak pro něho, tak i pro mě, abychom si na sebe nějak zvykli. Asi to ještě chvilku potrvá, než mi začne důvěřovat a posílat mě na hřiště na větší časové úseky. Je to těžké pro každého hráče vracet se po takové době do týmu, který šlape.


Jako trenéra ale pana Kemzuru už dobře znáš, protože jsi nebyl úplně odtržený od týmu. Co jsi zatím poznal na vlastní kůži na tréninku?

Už jsem ho poznal během prvních 14 dnů přípravy v létě. Dbá na disciplínu, od první do poslední minuty má pevně stanovený řád, který dodržuje. To samé očekává i od hráčů, aby byli maximálně soustředění a i na tréninku nedělali chyby.


Měl už si s ním v souvislosti s tvým návratem nějaký pohovor? Řekl ti, co od tebe očekává?

Ne, ještě jsme spolu nemluvili. Ani nevím, jestli budeme. Záleží to na něm, ale určitě ví, jak na tom jsem.


Co bys řekl o Haifě, vašem prvním soupeři v LAST32 Eurocupu?V této fázi soutěže už budou všichni soupeři velmi silní, zvlášť když hrajeme venku. Haifa bude před vlastními fanoušky určitě hodně nebezpečná, ale s naším týmem máme na to tady zvítězit. Pokud se nám to podaří, budeme mít skupinu dobře rozjetou. Pro postup ze skupiny, na který myslíme, bude nutné přivézt nějakou výhru z venku. V Haifě by to mělo být teoreticky nejsnazší, ale uvidí se až při samotném zápase.

 
vloženo: 08.01.2014 12:00 / přečteno: 7870x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.