JW: UKÁZALI NÁM, CO JE JINÁ LIGA

JW: UKÁZALI NÁM, CO JE JINÁ LIGA

Po utkání s UNICSem, které nám přibouchlo postupové naděje v Eurocupu, naši hráči jen těžko hledali slova. Byl to jeden z těch zápasů, kdy beznaděj na jakýkoliv zvrat vyhlodává v sebevědomí velkou díru.  

Jiří Welsch

Dnešní zápas byl z naší strany hodně špatný. Soupeř nám bohužel ukázal, co je “Jiná liga“. Donutili nás k tomu, abychom vypadali, tak jak jsme vypadali. Byli dobře takticky připravení, všechny naše akce znali, bránili do posledního detailu a my jsme na to nedokázali zareagovat. Soupeř byl razantnější a vyspělejší na útočném doskoku a ve hře to jednoznačně potvrdil.

Nepoučili se trochu ze zápasu VTB ligy v Nymburce, kde jsme je přeci jen trochu potrápili?

Možná, ale podívejme se, kolik zápasů za sezonu prohráli (dva – pozn.). Teď tady mluvíme o týmu, který je o třídu výš.    

Třicet šest bodů jednoho hráče je poměrně velké číslo…

Je, ale Goudelock je extrémně talentovaný hráč a tým pro něj hraje hodně akcí, má zelenou pro střelbu z jakékoliv pozice. Je to prostě výborný hráč, který dokáže i těžké střely proměňovat.

Byl to týmově tvůj nejhorší zápas posledních let?

Takových zápasů jsem hrál spoustu i mnohem ošklivějších a horších. Nemusíme chodit moc daleko, stačí si jen vzpomenout, jak jsme zakončili loňský Eurocup ve Valencii s prohrou o padesát bodů.

Neběželo ti hlavou, že s tímto týmem budete hrát ještě příští týden dva zápasy?

Já jsem na to nemyslel. Čeká nás Děčín, potom ještě Kubáň a teprve potom pojedeme na trip do Kazaně.

 
Petr Benda

Dneska se sešly dva faktory: Kazaň má dobrý tým a my jsme hráli špatnou obranu, která nechala rozstřílet jejich nejlepšího střelce Goudelocka. Když dal první dvě střely, už pak ani nepotřeboval být volný a zasypával nás jedním košem za druhým i přes ruce bránících hráčů. Soupeř trpělivou hrou postupně zvyšoval náskok a my jsme si v útoku brali těžké střely, předržovali jsme míč. Věděli jsme, že hrajeme proti týmu s jednou z nejlepších obran v Evropě a že bodů v útoku nebude osmdesát. Chtěli jsme se držet v zápase obranou a to nám rozhodně nevyšlo.  

UNICS a Chimki jsou dva podobní soupeři. Kde byl rozdíl mezi oběma týmy nebo oběma zápasy?

Podstatný rozdíl byl v našem výkonu. Proti Chimki to bylo z naší strany daleko agresivnější, dneska nás zradila obrana.  Možná byl i rozdíl v nasazení obou týmů. Přeci jen jsem ve vyřazovací fázi Eurocupu, kde se dají očekávat jiné výkony.

Byl to letos nejtěžší zápas?

Myslím, že jsme letos hráli s podobně těžkými soupeři, ale z hlediska výsledku a průběhu utkání to byla nejtěžší prohra.

S jakými pocity pojedete na utkání do Kazaně?

Bude to hodně frustrující. Našim úkolem je odehrát odvetný zápas se ctí, postupové šance jsou minimální. Těžko asi budeme schopni porazit takového soupeře, jehož jednoznačným cílem je postup do Euroligy prostřednictvím celkového vítězství v Eurocupu, o více než 33 bodů.

 
Vojtěch Hruban
Vojta Hruban a Goudelock

Vojto, byl to pro tebe dnešní zápas jeden z nejhorších zážitků?

V letošní sezoně asi byl. Možná jsme za dobu, co jsem v Nymburce, prohráli o více bodů, ale dneska to byla taková bezmoc, kdy jsme nedokázali udělat vůbec nic. Ani trošku jsme nehráli tak, jak jsme si řekli.

Nebyla ta bezmoc umocněná ještě tím, že s nimi budeme hrát ještě dva zápasy?

Já osobně jsem na to nemyslel, ale když v rozdílu ve skóre skočila dvacítka, bliklo mi v hlavě, že jsme v Eurocupu asi skončili a další zápas bude utkáním o svou čest. Nepředpokládám ale, že by nás UNICS pod dojmem dnešního vítězství, v domácích zápasech nějak podcenil.

Co jsme v dnešním zápase mohli udělat líp?

Vůbec jsme nehráli v play-off tempu. Chtěli jsme se připravit na jejich nejlepšího střelce Goudelocka a on nám dal 36 bodů. Řekli jsme si, že bude hrát agresivně pod košem, pomáhat si a v zápase z toho nic nebylo. V útoku jsme měli pohybovat balónem, ale nakonec velkou porci minut držel míč jeden hráč.

Měl vůbec UNICS nějakou Achillovu patu?
Soupeř neměl moc slabin. Když jsme se soustředili na hru pod košem, dávali nám koše zvenčí a obráceně. Dneska to ale bylo o obraně. I když se jeden, dva hráči snaží „jezdit“ v obraně, tak pokud se nepřidá celý tým, je to k ničemu. 


 
vloženo: 06.03.2014 08:22 / přečteno: 8204x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.