CHCE TO PŘIDAT PŮL MINUTY

CHCE TO PŘIDAT PŮL MINUTY

Nymburk čeká zápas pravdy. Do Prahy přijede letos supersilný tým UNICS Kazaň, který si to s českým mistrem ve středu od 18:30 v Tipsport Areně rozdá v Eurocupu o postup do čtvrtfinále. Už jen účast v play off je pro Nymburk velkým úspěchem, ale všichni cítí, že není důvod nenapnout všechny síly a nezkusit favorita zaskočit.

Klíč k postupu mezi elitní osmičku soutěže leží pro Nymburk na domácí palubovce. Z té ho musí zvednout a poodemknout si dveře do čtvrtfinále. Zaváháním v úvodním utkání by si je naopak přibouchli a v Kazani už by se do nich těžko dobývali.


„Pro nás je to domácí zápas sezony, který rozhodne o našem bytí na nebytí v Eurocupu. Když se nám nepovede, tak to podle mě můžeme odpískat. Doufejme, že do Tipsport Areny přijde největší návštěva a diváci nás poženou,“ řekl k nadcházejícímu zápasu křídelník Vojtěch Hruban.


„Zápas sezony? Už jsme jich měli několik, ale postup do play off Eurocupu je nějakým způsobem výjimečný. Hrajeme s hodně silným soupeřem. Pro ty, co sledují basketbal, je Kazaň atraktivní. Uvidíme, jak bude atraktivní pro ty, co tolik basketbal nesledují a mohli by přijít na zápas. Myslím si, že to budou zápasy kvalitativně srovnatelné s Chimki. Zkrátka Kazaň má letos vynikající tým, a jestli vůbec chceme pomýšlet na postup, tak budeme muset hrát extrémně dobře,“ uvedl Jiří Welsch.


Zápas tak přirovnal k nedávné bitvě ve skupině LAST 32 s jiným ruským velkoklubem, který Nymburk prohrál až v prodloužení. Předvedl v něm jeden z nejlepších výkonů sezony, na kterém bude potřeba stavět i proti Kazani a navíc k němu ještě něco přidat. Minimálně 30 vteřin kvality.


„Proti Chimki jsme hráli 39 minut a 30 vteřin extrémně dobře a bohužel jsme udělali jednu chybu, která nás v důsledku stála vítězství. Chtělo by to těch 30 vteřin navíc a dotáhnout to pokud možno aspoň doma do vítězného konce. Jinak nemá cenu spekulovat o odvetě,“ řekl jasně Jiří.


Nymburský lídr ví, že křivka výkonů jeho týmu je v letošní sezoně hodně rozkolísaná a není potřeba dodávat, že proti Kazani bude potřeba dostat její amplitudu na maximum. „Myslím si, ně v několika zápasech jsme ukázali, že potenciál tohoto týmu je vysoko. I tím postupem a zápasem v Sieně jsme dokázali svou sílu. Samozřejmě nás trápí určitá nevyrovnanost našich výkonů, tak doufám, že ve středu budeme naladěni na tu nejlepší notu.


„Zásadní bude nemít žádné výkyvy. Hrát 40 minut pořád stejně, dobře bránit a nenechat si Kazaň výrazně odskočit. Pak by to bylo špatné. Musíme dělat minimum chyb, protože oni každou potrestají. V momentě, kdy se chytnou, jsou schopní udělat 15-0 scoring run a to by bylo špatné,“ přidává návod Vojta Hruban, který si přeje v Tipsport Areně návštěvu sezony.


„Věřím, že to je zápas, který budou chtít fanoušci vidět na vlastní oči. Je to play off a na co jiného přijít, než na play off. Věřím, že bude spousta lidí. To by nám strašně pomohlo. Přijďte se podívat na rozhodující zápas sezony. Jestli jste se někdy chtěli vidět na pořádný basketbal, je to právě teď,“ vyzval rovnou Vojtěch fanoušky k návštěvě holešovické haly.

 
vloženo: 03.03.2014 20:33 / přečteno: 8145x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.