TVRDÁ LEKCE OD KAZANĚ

TVRDÁ LEKCE OD KAZANĚ

Basketbalisté Nymburka prohráli v úvodním zápase play off Eurocupu s Kazaní 58:91. Soupeř dominoval od první čtvrtiny a v Tipsport aréně nakročil k postupu do čtvrtfinále. Odveta se hraje za týden v Rusku.

Rozhodčí nasadil od začátku nekompromisní posuzování zákroků. Ještě než se Dylan Page rozkoukal, už měl na kontě dva fauly a na hřišti ho rychle vyměnil Rado Rančík. Kazaň zahájila zápas šesti body v řadě, na které Nymburk poprvé odpověděl až po třech minutách, když se pod košem s faulem trefil právě Rančík. Pak ale trefil už druhou trojku Kazaně Kaimakoglou.


Ruský tým dělal v útoku Nymburku problémy velmi rychlým pohybem hráčů i míče. Jejich kombinace často nacházely volné střelce na perimetru i pod košem. Nepříjemný byl také jeho útočný doskok. Domácí tým ale táhli Rančík a Tre Simmons, jediní dva střelci Nymburka v první čtvrtině, kteří se podělili o 15 bodů. Jejich zásluhou se po první čtvrtině prohrávalo pouze o pět bodů.


I v druhé části byla Kazaň lepším týmem, působila mnohem živějším dojmem, minimálně ztrácela míče a vládla na doskoku. Nymburk to nepálilo ani za tři body. Se dvěma trefenými trojkami měl za první poločas jen 20% úspěšnost z perimetru. V obraně se nedařilo ubránit Andrewa Goudelocka, v první dvacetiminutovce autora 16 bodů.


O přestávce tak vedl tým z Tatarstánu o 11, což by nebyl ještě tak nedostižný rozdíl, pokud by Kazaň od začátku druhého poločasu nepokračovala v navyšování náskoku. Některé její koše vypadaly až moc snadno, a nemusely být ani z rychlých protiútoků. I zformovaná obrana Nymburka nebyla pro hráče hostí zdaleka nepřekonatelným problémem. Když opět nikým nebráněný Zisis trefil další volnou střelu, vedl soupeř poprvé v zápase o 20 bodů. Stejným rozdílem skončila i třetí čtvrtina.


Nymburk dnes bohužel nevypadal jako tým, který v sezoně už tolikrát předvedl skvělé návraty do zápasů. V poslední části předvedl sice několik pohledných akcí, ale zápasu stále dominovala Kazaň. Nezastavitelný byl stále Goudelock, který dal nakonec 36 bodů.


O vítězi zápasu nebylo pochyb. Hráči Nymburka se s blížícím se koncem zápasu z palubovky vytráceli stále více. Kazaň ve středu v Praze důrazně vykročila za postupem do čtvrtfinále, když suverénně zvítězila 58:91.

 
vloženo: 05.03.2014 20:58 / přečteno: 8194x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.