VYZÝVÁME NA SOUBOJ HAPOEL

VYZÝVÁME NA SOUBOJ HAPOEL

Dlouho očekávaná kvalifikace o Euroligu je tu. Nymburk dnes v prvním kole prověří očekávaná kvalita čerstvého vítěze izraelského poháru Hapoelu Jeruzalém. Tým kouče Kestutise Kemzury bohužel neodjel do pořadatelského Oostende kompletní, přesto je připraven bojovat o to, aby jeho účast v kvalifikaci trvala déle, než jeden zápas.

Neúprosný formát osmičlenného klání je jasný. Každý zápas je o přežití v turnaji, tedy už ten první proti Jeruzalému. Své o tom už ví i belgický hostitel, který ve středu prohrál s francouzským Lyonem a jeho úsilí dostat se do Euroligy, podpořené nemalou investicí do domácího prostředí, tak vzalo za své hned první den. Z kola venku je i lotyšská Riga, která prohrála s dalšími Francouzi ze Štrasburku.


Nymburk touží potom nedopadnout stejně. „Upřímně máme problémy se zraněními, což je pro nás momentálně dost špatné. Někteří hráči tu s námi ani nejsou a u dalších máme pochybnosti, jestli budou moci nastoupit. Tak jako tak nás čeká těžký turnaj, kde není lehký soupeř. Specifika turnaje jsou jasná, každý zápas je rozhodující a porážka znamená konec. Přesto se pokusíme maximálně uchopit své šance. Máme dostatek informací o soupeřích, které se budeme snažit využít. Chceme v turnaji zůstat co nejdéle,“ vyhlásil trenér Kestutis Kemzura.


„Jeruzalém má několik lídrů, ale samozřejmě asi tím hlavním je Donta Smith. Není to jenom střelec, zdobí ho více schopností. Výborně doskakuje, skvěle přihrává, vynucuje si fauly. Dále je tu Yotham Halperin, který je momentálně ve skvělé formě. Pak Bracey Wright, další důležitý střelec Hapoelu, který je velmi talentovaný a individuálně silný. Velmi zkušení jsou centři Lior Elijahu a Tony Gaffney. Hapoel má v kádru minimálně osm hráčů, kteří vědí, jak hrát,“ popsal litevský kouč kádr středečního soupeře.


„Je to tým, který nebude špatně složený, když před pád dny ve finále poháru porazil Maccabi Tel Aviv. Hned první zápas nás prověří a velmi rychle v něm uvidíme, jestli můžeme jít dál, nebo ne,“ tuší jeden z lídrů Nymburka Rado Rančík.


„Jeruzalém je dlouhodobě velmi kvalitní tým. Potkali jsme se s nimi před dvěma lety v Eurocupu. U nich jsme vyhráli, doma prohráli. Od té doby se jako organizace ještě více zvedli a mají ještě větší ambice. Už loni se dostali v Eurocupu o kolo dál než my a letos ještě posílili. Čeká nás těžký soupeř s nepříjemnými hráči, které bude těžké zastavit,“ ví Jiří Welsch.


Výhru Hapoelu nad aktuálním euroligovým šampionem ale nijak významně nehodnotí. „Vysílá to zprávu o jejich kvalitě, nicméně bych to nepřeceňoval, ani nepodceňoval. Nevím, v jakém duchu se ten zápas nesl. Jestli v ostrém soutěžním, nebo ještě jako součást přípravy. Maccabi je sice vítěz Euroligy, ale pokud vím, tak jsou uprostřed velké přestavby. Jeruzalém není soupeř, se kterým bychom si nemohli poradit, pokud podáme dobrý výkon,“ hledí Jiří do dnešního zápasu s optimismem.


Utkání vysílá přímým přenosem stanice Slovak Sport 1. Do programu ho zařadila i Česká televize na svém kanálu ČT Sport. Začátek je v 18:00. Druhým zápasem středečního programu bude souboj mezi Kazaní a Zielonou Gorou. Vítěz se o den později utká s lepším z dvojice Nymburk – Jeruzalém. Finále je na programu v pátek od 20:30.

 
vloženo: 24.09.2014 00:00 / přečteno: 9712x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.