I LETOS BEZ EUROLIGY

I LETOS BEZ EUROLIGY

Basketbalisté Nymburka končí v kvalifikaci o Euroligu ve čtvrtfinále, když v belgickém Oostende prohráli s Hapoelem Jeruzalém 94:84. Tým Kestutise Kemzury doplatil na nepovedenou třetí čtvrtinu, ve které pustil soupeře do rozhodujícího náskoku. I když pak ještě zápas pořádně zdramatizoval, Hapoel si závěr pohlídal.

Tým vedený v zápise jako hostující začal utkání dobře. Měl sice od začátku problém s bráněním základní pětky Jeruzaléma, která se prosadila v úvodních pěti minutách téměř z každého útoku, ale i Nymburk byl produktivní, takže nepustil soupeře do výraznějšího náskoku. Po pětibodové šňůře Dariuse Washingtona bylo srovnáno. Udržet Hapoel na uzdě pomohly i dvě trojky (Washington, Houška). Nymburk prohrával po první čtvrtině 21:24.


Litevský kouč Nymburka postrádal v Oostende Luboše Bartoně a Chrise Burnse, kteří na kvalifikaci ani neodjeli kvůli zranění. Další dvě zraněné americké letní posily sice v Belgii byly, ale nakonec ani Derek Raivio s Garrettem Stutzem do zápasu nezasáhli.


V té druhé se dokonce dostal rychle do vedení a následující minuty držel s protivníkem krok. Pak ale neubránil Wrighta, který dal v druhé části 12 bodů a výrazně pomohl Jeruzalému urvat poprvé v zápase dvouciferné vedení. Nymburku dělalo problém bránění akcí zakončovaných zpoza vymezeného území (Hapoel 14/13 v prvním poločase). V závěru ale přeci jen stihl několik pozic soupeře ubránit a zmírnit ztrátu na poločasových 39:48.


Ve třetí čtvrtině začal Hapoel naplno těžit z toho, že mu hrálo více střelců. Po třiceti minutách měl v zápise čtyři dvouciferné střelce, zatímco Nymburk jediného. Jeruzalém se utrhl až na 23 bodový náskok a přesto, že český tým dokázal ještě zápas později hodně zdramatizovat, nepřiblížil už se na dostřel.


Děly se však ještě zajímavé věci a Kemzurovu týmu slouží ke cti, že bojoval ze všech sil a od Jeruzalému si nenechal naložit. Do konce třetí části ještě snížil ztrátu na 16 bodů, když se během 10 vteřin dvakrát za tři body trefil Simmons.


Tre tím konečně v zápase našel jistou ruku a po jeho další trefě z perimetru ztrácel Nymburk najednou jen šest bodů. Hodně v tu chvíli pomáhal i aktivní Martin Kříž. V tu chvíli si Hapoel uvědomil, že se mu náskok rozplývá pod rukama a tak zabral a zdvojnásobil ho.


Ani tím však odpor Nymburku nezlomil. Tre dál neomylně pálil za tři body a když po dlouhém time outu ukradl míč Washington a pohodlně položil za dva body, prohrával jeho tým dvě minuty před koncem pětibodovým rozdílem.


Dusno na lavičce Hapoelu mohlo být ještě větší poté, co Rado Rančík v útoku parádně doskočil. Hráči Nymburka si pak rychle podali míč, který opět doputoval k Radovi. Ten ale svou volnou trojku minul. V tu chvíli by byla ztráta už jen tři body, ale nestalo se. Naopak Jeruzalém už si pak náskok zkušeně pohlídal a postoupil mezi nejlepší čtyřku kvalifikace.


Body NBK - Simmons (3 pt 6/4) a Washington 18 (10 as), Rančík 15, Welsch 10, Kříž 9, Houška 7, Hruban 4, Benda 3.

 
vloženo: 24.09.2014 21:19 / přečteno: 9697x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.