NEBYLI JSME DOST RYCHLÍ

NEBYLI JSME DOST RYCHLÍ

Přečtěte si ohlasy na středeční vyřazení Nymburka z kvalifikace o Euroligu od Hapoelu Jeruzalém od obou trenérů i některých hráčů.

Kestutis Kemzura

Hapoel byl lepší a výhru si zasloužil. My jsme neplnili to, co jsme si řekli před zápasem, zejména v obraně. Chtěli jsme udržet Jeruzalém pod 75 body, ale dal nám 94. Připravovali jsme se na jejich střelce, ale například Bracey Wright zahrál skvělý zápas. Donta Smith dal sice jen 14, ale i tak ho bylo těžké zastavit. Měli jsme problémy i v útoku. Nedokázali jsme se do našich pozic dostávat dostatečně rychle. Často jsme nebyli tak organizovaní, jak bychom měli být.


Pozitivní je, že jsme byly dole o více než 20 bodů, ale dokázali jsme se vrátit. Použili jsme zónu, změnili rytmus hry. Jeruzalém se sice i tak dostal k volným střelám, ale neproměnil je. Naopak my jsme se zlepšili na doskoku a měli jsme možnost jít opravdu na dostřel. Několik malých věcí včetně štěstí nám ale nedovolilo jít ještě blíž.


Danny Franco (kouč Hapoelu)

Je to poprvé, co jsme na tak důležitém turnaji hráli proti tak zkušenému týmu, jako je Nymburk. Je to výborně koučovaný tým s kvalitními hráči a propracovaným herním systémem. Pro nás to byla velký výzva. Jsem rád, že jsme ji zvládli. Začali jsme agresivně na útočné polovině a i v obraně jsme hráli s agresivitou, jakou jsem si přál. Dobře jsme si půjčovali míč a hráli jsme jako tým.


Tre Simmons

Kdybychom hráli po celou druhou půlku tak jako tu první, měli bychom větší šanci na vítězství. Já osobně jsem měl ale spíš ve druhém poločase řadu dobrých střel. Ještě jsme to zdramatizovali, ale už jsme neměli na to otočit to úplně. Takhle to je, tady jedna prohra znamená konec. Teď musíme udělat co nejlepší výsledky v Eurocupu.


V Izraeli jsem hrál, takže proti Hapoelu jsem byl víc hladový než obvykle. Možná jsem byl v první půli kvůli tomu trochu přemotivovaný.


Poučení z tohoto zápasu je, že se vyplaní se nikdy nevzdat. Byli jsme před 20 dole a vrátili jsme se na pět. Tohle si z toho musíme vzít a přenést si to i do dalších zápasů. Přijdou zápasy, kdy se nám to vyplatí.


Petr Benda

Chtěli jsme zkusit při pátém pokusu aspoň zopakovat náš dosud nejlepší výsledek v kvalifikaci (finále), nebo ho ještě vylepšit. Sice jsme byli oslabení skoro o všechny posily, ale na to jsme nemohli brát zřetel. I v dané sestavě jsme se snažili odehrát dobré utkání, bohužel se to nepodařilo. Letos jsme ještě nehráli ani jednou v plné sestavě a i poslední výsledky hovoří za vše. V obraně nám to zatím příliš nejde, dostáváme moc bodů. Teď jich bylo už čtvrtý zápas po sobě přes devadesát, když nepočítám Ústí, a s tím hlavně na evropské scéně vyhrávat nebudeme. I když ti noví hráči, co jsou zranění, s námi už nějaká utkání absolvovali, pořád to je v obraně špatné.


Poslední dva tři zápasy je to takové bez života, ale nevím, jestli to je následek tvrdé přípravy. Nějak se nám prostě nechce hrát rychle a doplácíme na to. V druhé půlce jsme s Hapoelem trochu zrychlili a zagresivnili obranu, dali pár trojek i lehkých košů a byli jsme skoro zpátky v zápase. Tohle jsme bohužel do té doby 25 minut nepředváděli.

 
vloženo: 25.09.2014 10:22 / přečteno: 8832x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.