V PONDĚLÍ LOS EUROCUPU

V PONDĚLÍ LOS EUROCUPU

V pátek po posledním kvalifikačním zápase o Euroligu se finalizoval šestatřicetičlenný peloton účastníků letošního ročníku Eurocupu a v pondělí je na programu losování .

Nymburku přibude mezi soupeři ve VTB lize jeden euroligový tým a to UNICS Kazaň, který o svém postupu mezi evropskou basketbalovou smetánku rozhodl v pátečním finálovém zápase kvalifikace proti Asvelu Lyon. Sedmička zbývajících kvalifikantů bude v sezoně 2014/15 bojovat v Eurocupu.

 

Každá ze šesti základních skupin Eurocupu bude mít šest členů a deset zápasů se odehraje v rozmezí 14.října až 17.prosince. Hracím dnem bude povětšinou středa. Vzhledem k rychle se blížícímu prvnímu zápasu proběhne losování Eurocupu už toto pondělí 29.září od 12:00 hodin v Barceloně


A vy ho můžete sledovat v přímém přenosu. Stačí, když kliknete na následující odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=Q_Rt8aHJ63Q

 

Třicet šest účastníků je rozděleno do dvou konferencí podle geografického kritéria „západ“ – „východ“. Nymburk byl zařazen do skupiny západ, tedy k týmům Německa, Itálie, Španělska, Francie a Belgie a v základní skupině se tak vyhne týmům, se kterými bude bojovat v rámci VTB ligy.

 

V rámci každé konference je 18 týmů rozděleno do šesti losovacích košů. O umístění v jednotlivých koších se rozhoduje na základě dosažených výsledků posledních tří let v rámci Eurocupu. Za každé vítězství v základní skupině dostane tým dva body, za prohru bod. Dva body získá tým za postup do LAST 16, další dva body za postup do LAST 8 a po bodu za postup do LAST 4 a Finále.

 

Nymburk díky pravidelné a úspěšné účasti v Eurocupu se probojoval do prvního koše společně s Cantú a Brose Basket Bamberg. Ve druhém koši je silná španělská ekipa Zaragoza, Sevilla, Gran Canaria. Ve třetím je trojice Oostende, Virtus Roma a Reggio Emilia (sever Itálie). V čtvrtém koši najdete týmy Asvel Lyon, Charleroi, Strasbourg, v pátém je francouzská trojice Nancy, Dijon, Paris Levallois a v šestém němečtí zástupci Oldenburg, Bonn, Quakenbrück.

 

Při vlastním losování se bude postupovat od prvního do šestého koše s některými restrikcemi. V základní skupině by se neměly potkat dva týmy z jedné země, což ale v případě Francie a Německa nebude možné. Francouzských týmů je pět a tedy ve dvou skupinách budou dva zástupci země galského kohouta. Německé týmy jsou čtyři, a tedy v jedné skupině budou dva. Nymburk proto bude mít určitě ve skupině minimálně jeden tým z Francie, Německa, Itálie a Španělska.

 
 
 
 
 
vloženo: 27.09.2014 07:33 / přečteno: 10063x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.