CHYBĚLO NĚCO NAVÍC

CHYBĚLO NĚCO NAVÍC

Nymburk na úvod Eurocupu v Nancy herně obstál, bohužel ani druhou vyrovnanou koncovku této sezony nedotáhl do vítězného konce. Podle kapitána Jiřího Welsche chybělo jeho týmu v závěru „něco navíc.“

Už dvakrát byl v úvodu sezony Nymburk blízko vítězství na venkovní palubovce. Stejně jako v Petrohradu ve VTB lize se i v Eurocupu radoval nakonec domácí tým, tentokrát v Eurocupu SLUC Nancy. Podle kouče Kestutise Kemzury ale může v konečných počtech hrát roli i dvoubodová porážka a především jeho tým předvedl výkon, na kterém se dá stavět.


„Byl to pro nás hodně těžký zápas. Na konci druhé čtvrtiny jsme bohužel nedokázali skórovat a soupeř nás přehrával. Zkoušeli jsme míchat obranou a nakonec se před koncovkou dotáhli. Závěr jsme ale bohužel nezvládli. Nezahráli jsme dobře poslední dvě pozice a dali jsme jim šanci, aby si zápas uhráli na trestné hody. Nancy je proměnilo a získalo zápas pro sebe,“ hodnotil litevský kouč Nymburka.


„Velký zápas měli Adams a Pietrus, který zahrál skvěle v obraně a oproti svému standardu přidal body v útoku. My jsme měli problémy na útočné polovině, které nám soupeř způsobil svou atletičností. Ale pozitivní je, že jsme bojovali a prohráli jen o dva body, což se může v konečném součtu počítat. Uvidíme, jak se bude naše skupina vyvíjet,“ našel trenér klady zápasu.


V druhém poločase poslal do hry vysokého pivota Garetta Stutze, který změnil obraz hry a získal nakonec mnohem více minut na palubovce, než by sám čekal. „Garrett vnesl do zápasu pozitivní. Museli jsme ho poslat do hry, protože Petr Benda měl problém s fauly. Odehrál dobré minuty, zjednodušil naši hru, pomohl nám v obraně i na doskoku a přidal body. Čekám, že na takový výkon naváže i v dalších zápasech,“ řekl Kemzura k letní americké posile.


Zápas zhodnotil i Jiří Welsch. „Neodehráli jsme skvělé utkání, ale solidní ano. Hlavně v druhé polovině jsme vylepšili obranu i koncovku. Se závěrem prvního poločasu ale spokojeni být nemůžeme,“ řekl kapitán v Nancy.


„Je také potřeba dát kredit soupeři. Dávali těžké střely, hlavně Adams. Pietrus je zase držel v obraně a Nancy hodně pomohl i v útoku. My jsme předvedli dobrý návrat do zápasu, ale za stavu 70:70, když Tre vyrovnal svou trojkou, jsme neměli potřebný zabijácký instinkt. Chybělo nám něco navíc, čím bychom koncovku zvládli lépe. Neubránili jejich poslední dvě pozice a sami jsme nedokázali skórovat,“ komentoval rozhodující momenty zápasu kapitán týmu.

 
vloženo: 16.10.2014 12:23 / přečteno: 8214x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.