PŘEDSTAVENÍ BALONCESTO SEVILLA

PŘEDSTAVENÍ BALONCESTO SEVILLA

Středečním zápasem ve španělské Seville zakončí nymburští Lvi první polovinu základní části Eurocupu. Zatím je jejich bilance stejně vyrovnaná jako počet zápasů doma a venku.

Možná se před začátkem soutěže zdálo, že Nymburk čeká ve středu nejtěžší zápas základní části Eurocupu, protože španělské týmy vždy atakují první místa, ale průběh ukazuje, že největší favorité na vítězství ve skupině je možná lépe hledat jinde.

 

Loňský čtvrtfinalista španělské ligy Baloncesto Sevilla, který je pro mnohé basketbalové příznivce známý jako Cajasol Sevilla (Cajasol již není titulárním sponzorem), skončil v minulé sezoně na sedmém místě španělské ligy a ve čtvrtfinále prohrál s Valencií.

 

Klub založený v roce 1987 se v nejvyšší soutěži pohybuje od roku 1990. Nejlépe se v základní části umístil na 2.místě v roce 1999 a o rok později na 4.místě. V dalších letech našeho tisíciletí převládá umístění ve druhé desítce. Od sezony 2000/01 se hráči ze Sevilly probojovali do play-off španělské ligy třikrát. V roce 2010 ze šestého místa a v letech 2012 a 2014 vždy ze sedmého místa. Ani v jednom případě se však týmu nepodařilo postoupit ve vyřazovacích bojích ze čtvrtfinále dál.

 

V Královském poháru „Copa del Rey“, který se ve Španělsku hraje pod různými názvy od roku 1933, se Sevilla dostala nejvýše v roce 2004 a 2012 do semifinále.   

 

V posledních deseti letech Sevilla bojovala na evropské scéně dvakrát v Eurocupu (2010/11 a 2012/13) a jednou v poháru EuroChallenge (2008/09), když nepostoupila z kvalifikace o Eurocup do hlavní soutěže.  V sezoně 2010/11 se klub probojoval až do finále, kde podlehl UNICS Kazaň 77:92. V roce 2013 byla Sevilla vyřazena ve skupině LAST 16 díky umístění na posledním čtvrtém místě skupiny s bilancí 1-5.  

 

V letošní sezoně se zatím Seville tolik nedaří. V domácí Endesa lize jsou na posledním 18. místě s bilancí 1-5 (stejně jako další 3 týmy). Škoda pro Nymburk, že první vítězství získali v posledním ligovém kole v neděli na domácí palubovce proti deváté Zaragoze. V domácím prostředí hraje tým o dost lépe. Sice prohrál ze tří zápasů dva, ale rozdíl ve skóre byl -9 a -3 body, zatímco venku -30, -28 a -23.


V Eurocupu má tým dvě výhry nad Oldenburgem (venku) a Spirou (doma) a prohrál venku s Římem jen o dva body a v Nancy o devět.

 

S Cajasolem Sevilla, tehdy v sestavě s Tomášem Satoranským, Nymburk prohrál domácí zápas 77:93, ale ve Španělsku zvítězil 89:68. Také v letošním roce je španělský tým obohacen českým hráčem. Je jím reprezentant Ondřej Balvín, který v tomto klubu působí již od roku 2011.


zdroj úvodní fotografie: 


 
vloženo: 11.11.2014 00:47 / přečteno: 10397x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.