NYMBURK VYHRÁL V SEVILLE 66:65

NYMBURK VYHRÁL V SEVILLE 66:65

Nymburk si v pátém zápase Eurocupu připsal třetí vítězství a první venku. V nervy drásající koncovce porazil Sevillu 66:65 a výrazně tak nakročil k postupu do další fáze. Nejlepšími střelci zápasu se stali rozehrávač Darius Washington a křídelník Tre Simmons. Oba dali shodně po 14 bodech a jejich trojky ve čtvrté čtvrtině byly podstatnými momenty zápasu.

Výprava Nymburka se bude z druhého tripu sezony vracet mnohem spokojenější, než z toho prvního. Zatímco před měsícem prohrála v Petrohradu i Samaře oba zápasy VTB ligy, tentokrát pokořila během jedné cesty nejprve Loimaa Bisons ve VTB lize a za tři dny i Baloncesto Seville v Eurocupu.


Do zápasu vstoupil lépe Nymburk se základní pětkou Welsch, Simmons, Hruban, Burns a Stutz. V úvodu se dařil rychlý přechod na útočnou polovinu i útočný doskok. Chybělo tomu jediné, více bodů. Garret Stutz nebo Vojta Hruban minuly lehké koše a tak iniciativu přebrali domácí, kteří odskočili až na pět bodů. Protože obrany byly to nejlepší, co oba celky předváděly, bylo skóre po první čtvrtině 13:10 pro Sevillu.


Ve druhé čtvrtině už hosté sahali po vyrovnání, ale Sevilla se dvakrát trefila z dálky a odskočila na sedm bodů. Nymburk odpověděl ziskem v obraně a smečí Christiana Burnse. Po dalším ubránění příkladně zabojoval Tomáš Pomikálek. Při svém druhém pobytu na palubovce doskočil v útoku. Když se k němu dostal míč na křídle zpět, naznačil střelu a najel si parádně do koše. Byl to už jeho čtvrtý bod a třetí doskok.


O jediný koš Nymburk prohrával po další podařené akci. Z rychlého pohybu míče těžil opět Chris Burns, který využil volnou cestu do koše a zakončil i následně potrestaným faulem. Hosté pokračovali další ubráněnou pozicí Sevilly. Po brejku dostal míč do rukou volný Tre Simmons a z perimetru se nemýlil. Nymburk opět převzal vedení, které ještě jednou šestkou potvrdil Washington a stanovil poločasové skóre na 34:32 pro svůj tým.


Pro třetí čtvrtinu Nymburk ještě více zpevnil obranu a navrch přidal rychlé brejky, které se mu dařilo zakončovat. Pokračoval v tom i ze začátku poslední periody. Důležité trojky přidali Welsch s Washingtonem, po nichž Nymburk odskočil na devět bodů, což byl jeho největší náskok v zápase. Počínající herní euforii ale Sevilla zchladila také díky trojce mladíka Porzingise. Následně však zastavil jasný koš z brejku fantastickým blokem Washington. Vzápětí sám skóroval z perimetru a jeho tým vedl 60:53.


Rozhodnout mohly další trojkové pokusy Simmonse a Washingtona, ale zůstaly neproměněny a byl tu prostor pro závěrečné drama. Nymburk zpomalil hru a chtěl těsný čtyřbodový náskok dovést do koncovky. To se podařilo.

Vítězství měl v rukách Burns, ale jeho těžká střela z otočky poťouchle vykroužila z obroučky. Následně se to samé stalo na druhé straně domácímu Radičevičovi, ale ten byl při svém pokusu aspoň faulován a při šestkách nezaváhal. Washington pak úspěšně najel do koše a poslal Nymburk do čtyřbodového vedení. Berni Rodriguez však 8 vteřin před koncem snížil trojkou na jediný bod.


Hosté měli po time outu míč v držení. Přišla ale ztráta, po níž si do koše agresivně najel opět Radičevič. Hostující obrana mu ustupovala, ale zároveň mu nenechala snadné zakončení. Situaci na hraně rozhodčí jako faul neposoudili, míč ale zůstal Seville. Domácímu týmu se podařilo 1,2 vteřiny před koncem připravit si poslední střelu. Vyšla na Radičeviče a díky dobré obraně Pavla Houšky trefila jen desku koše z boku. Nymburská radost tak mohla naplno propuknout.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 12.11.2014 22:01 / přečteno: 8678x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.