KAPITÁN JW: MÁME CO ZTRATIT!

KAPITÁN JW: MÁME CO ZTRATIT!

Kapitán Nymburka Jiří Welsch odehrál ve Španělsku pět sezon za tři různé týmy. Sevillu dobře zná, protože tři roky odehrál za nedalekou Malagu a oba kluby spojuje, nebo spíše rozděluje, velká rivalita. Den před zápasem Nymburka nám o nadcházejícím soupeři v Eurocupu prozradil více. Zároveň poodhalil, jaká je v týmu nálada uprostřed jednoho z nejdelších tripů sezony.

Jirko, jak těžký zápas nás ve středu čeká?

Zatím jsme v Eurocupu nevyhráli venku. Máme dvě vítězství doma a venku dvě prohry. Z hlediska toho, že to chceme zlomit, nás čeká velice těžký zápas. Sevilla má špatný start do sezony, obzvlášť ve španělské lize to měli 0-5, než teď o víkendu poprvé vyhráli doma. Čekám, že je to trochu popostrčí dopředu, nakopne je to.

Jaká bude podle tebe kulisa zápasu?

Sám jsem zvědavý, kolik přijde fanoušků. Tady chodí lidí spíš na zápasy španělské ligy. Obzvlášť po takovém startu, co měli, si myslím, že nás nečeká žádná divoká atmosféra. Ale uvidíme. Každopádně hrajeme ve Španělsku se silným a zkušeným týmem plným Američanů, takže těžký zápas.

Do Sevilly jsme si přivezli vítězství rovnou z Finska z VTB ligy. Dá se z toho těžit, nebo to nebude mít vliv, protože se jedná zase o jinou soutěž?

Od nedělního vítězství se můžeme odrazit, i když ve středu budeme hrát proti kvalitnějšímu soupeři, než byli Bizoni. Na druhou stranu ale v tom spočívá složitost naší sezony. Hrajeme několik soutěží, a když získáme momentum v jedné, těžko se to přenáší do druhé. Bylo to vidět i loni když jsme v Eurocupu zahráli výborně a v tom samém týdnu jsme se ve VTB lize trápili. Je to samozřejmě dobře, že jsme sem přijeli rovnou po vyhraném zápase z Finska, protože tohle není jednoduchý trip. Je to dlouhý zájezd s náročným cestováním a to, že jsme vyhráli, je pozitivní. Celková nálada je lepší. Cítíme se mnohem lépe a doufáme, že to přeneseme do zápasu se Sevillou.

Cítíte to tak, že máte na tripu splněno a teď už nemáte co ztratit?

Pokud přemýšlíme nad postupem ze skupiny, tak musíme vyhrát venku, takže máme co ztratit!

Jaká hra povede v Seville k úspěchu?

Přípravu začneme až dnes prvním videem před prvním večerním tréninkem. Nevím, jaký basketbal letos předvádí, protože oproti loňsku změnili hodně tým včetně trenéra. Takže o nich nemám detailní informace.

Pokud se ale budeme soustředit na svou hru…?

Zápasy venku se obecně nevyhrávají útokem. Určitě tak budeme potřebovat dobrou obranu. Především obranu 1 na 1, protože když jsem koukal na jejich soupisku, je na ní dost amerických hráčů, kteří v této činnosti vynikají. Takže individuální obrana a žádné pouštění se do útočných přestřelek, protože to většinou nedopadá pro hostující tým dobře. Podíváme se na video a na tréninku připravíme nějakou dobrou obrannou taktiku.
 
vloženo: 11.11.2014 15:30 / přečteno: 9663x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.