HRÁČI: TOHLE BYL DOBRÝ TRIP

HRÁČI: TOHLE BYL DOBRÝ TRIP

Ani největší veteráni v týmu si přesně nepamatují, kdy naposled Nymburk vyhrál na tripu všechny zápasy. Hráči si matně vzpomínali i na poslední vítězství venku, kterého dosáhli. Možná to způsobovala i velká únava, kterou ale přebíjela dobrá nálada a spokojenost z individuálních a hlavně týmových výkonů, které dovedly tým ke dvěma zaslouženým venkovním výhrám za sebou.

Darius Washington

Jak bys hodnotil celý trip?

Odvedli jsme na něm hodně dobrou práci, i když samozřejmě se vším být spokojení nemůžeme. Druhý zápas jsme si pořádně zkomplikovali a jsme rádi, že jsme ho nakonec o bod vyhráli. Obě vítězství nám opravdu pomohla. V obou soutěžích jsme se posunuli nahoru. Teď to ale musíme potvrdit doma a uhájit domácí palubovku v nadcházejících zápasech VTB ligy i Eurocupu.


Christian Burns

Obdivuhodně rychle jsi po zranění zapadl do týmu. Jak jsi viděl svoje výkony? Už se cítíš být důležitou součástí Nymburka?

Kdykoliv jedete na trip a vyhrajete oba zápasy, je to opravdu něco, co vám pomůže. Jsem spokojený s tím, jak jsem hrál. Jsem šťastný, že jsem konečně součástí týmu a že jsme dokázali uspět jak ve Finsku, tak i ve Španělsku, speciálně v Eurocupu. Pomohl jsem týmu vyhrát dva zápasy, to je to, od čeho tu jsem a s čím jsem na trip jel. Věci jsou stále lepší a lepší, cítím progres. Nevím, jestli jsem byl nějakým speciálním faktorem. Možná jsem přinesl něco nového do obrany. Do útoku zase trochu rychlosti, agresivity a pohybu míče. Jsou to spíš takové maličkosti, ale doufám, že pomohly.


Petr Benda
Pamatuješ si, jak dlouho jste čekali na dvě venkovní vítězství v mezinárodních soutěžích za sebou?

Určitě je to déle, než rok. Konečně jsme poznali, jaké je to vyhrát venku dva zápasy v řadě. Jednomu to zlepší náladu (uvolněný úsměv). Doufám, že se nás to teď bude držet. Zápasů bude ještě hodně, ale je dobře, že jsme se dokázali konečně odpíchnout několika dobrými zápasy ze sebou.


Dříve platilo, že jste dílčí úspěch v jedné soutěži nepřenesli do dalšího zápasu ve druhé. Zlomili jste to konečně?

Je to pravda. Bylo to většinou tak, že když jsme zahráli dobře, za dva dny už nebyl další zápas tak kvalitní. Teď se nám konečně podařilo podat ve dvou zápasech vyrovnané výkony a doufám, že nám to pomohlo k tomu, abychom postoupili v Eurocupu a dál si zlepšovali bilanci ve VTB lize. Máme před sebou dva tři zápasy se soupeři, kteří jsou na stejné úrovni, možná ještě na nižší, hlavně ve VTB lize. Pokud je vyhrajeme, tak tu bilanci budeme mít velice dobrou.


Tomáš Pomikálek

Kouč tě po zápase se Sevillou chválil, že jsi dobře využil své minuty. Co na to říkáš?

Já jsem hlavně rád za každou minutu, kterou mi dá, za to, že vůbec nastoupím. To, že těch minut bylo nakonec deset, je jenom bonus. S tripem můžu být rozhodně spokojený. Myslím si, že jsme splnili to, co každý chtěl. Nikdo už se nebude ptát, jakým způsobem jsme vyhráli. Hlavní je, že se to podařilo, obzvlášť ve VTB. Výsledky možná mohly být malinko lepší, ale každý z nás je teď spokojený.


Mohl bys popsat svůj druhý koš proti Seville?

Šli jsme, myslím, tři na dva a Tre chtěl asi házet alley up. Jenže to hodil tak jako zvláštně a já jsem to ani nečekal. Takže jsem to spíš doskočil a byl jsem rád, že jsem s míčem nespadnul do autu. Pak už mě samozřejmě všichni doběhli, takže jsem akorát hledal volného hráče. Viděl jsem akorát Garretta dobíhajícího na půlce. Přihrál mi to zpátky a mně se otevřela bedna. Najel jsem do ní a už na mě zase všichni skákali, tak jsem zakončil s podběhem.


Možná čekali, že půjdeš do dunku jako obvykle a ty jsi je překvapil.

Tak oni vědí, že já obvykle… No, bůh ví, jestli mě vůbec skautujou. Možná, že vůbec netuší, co vlastně dělám.

 
vloženo: 13.11.2014 13:07 / přečteno: 9703x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.