SEVILLA: MIX TALENTU A ZKUŠENOSTI

SEVILLA: MIX TALENTU A ZKUŠENOSTI

Kouč Nymburka Kestutis Kemzura povede dnes svůj tým do pátého zápasu v Eurocupu v základní skupině. Díky domácím výhrám se Nymburk stále drží vysoko ve hře o postup, ale k němu bude potřeba pravděpodobně vyhrát zápas venku. Dvě příležitosti už jsou pryč. V Seville je na řadě třetí pokus. Zápas začíná ve 20.30 a ve 21.40 ho vysílá kanál ČT Sport.

Ačkoliv se tým z metropole Andalusie vinou velkých změn nepotkal na začátku sezony s dobrou formou, pořád se jedná o velmi nebezpečný španělský tým a jednoho z velkých favoritů skupiny. Nymburk se ale pokusí využít jeho slabin a také toho, že se veze na vlně dvou vítězství v mezinárodních soutěží za sebou.


„Setkají se dva týmy, které mají poměr výher a proher 2-2. Bude důležité, kdo bude mít po zápase bilanci pozitivní a kdo negativní. Ten první se hodně přiblíží k postupu ze skupiny. Víme, že Sevilla má své problémy, jako kterýkoliv jiný tým. Udělali mnoho změn, odešli jim velké opory, takže překopali svou sestavu. Na druhou stranu teď hrají více týmově. Mají mnoho mladých hráčů a talentů, jako je devatenáctiletý 211 cm vysoký forward Kristaps Porzingis. Mají dostatek vysokých hráčů na to, aby tvořili dobře doskakující tým, hlavně pod vlastním košem,“ pustil se kouč Kemzura do hodnocení středečního soupeře.


„Kromě mládí mají i zkušené hráče, jako jsou Španělé Berni Rodruguez a Alex Urtasun, nebo Američané Dane Watts a Derrick Byars. Jako tým jsou možná trochu nekonzistentní, ale doma budou hrát tvrdě, dobře v obraně. Je to jeden z nejlépe bránících týmů Eurocupu,“ pokračoval nymburský trenér.


„Nebude to lehký zápas. Musíme zůstat maximálně koncentrovaní po celých 40 minut. Nedávat jim lehké koše, rychlé protiútoky a nepouštět je do náskoků, které bychom pak museli pracně stahovat. Základ bude ubránit jejich pick and roll, protože ho hodně používají. Jelikož mají v týmu hodně Američanů, kteří mají velké individuální schopnosti, bude důležitá také obrana 1 na 1. V útoku musíme také dobře posouvat míč v a nabýt statičtí,“ dodal Kestutis Kemzura.

 
vloženo: 12.11.2014 13:16 / přečteno: 10359x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.