DVA ZNAJÍ ČESKÉ POMĚRY

DVA ZNAJÍ ČESKÉ POMĚRY

K zápasu osmého kola Eurocupu přijedou dva hráči, kteří mají povědomí o českém basketbalu. Jedním z nich je Dylan Page, ještě v minulé sezoně hráč Nymburka a Will Hatcher, který tři roky vyválčil s Válečníky nejednu ostrou bitvu s nymburskými Lvy.  

Charleroi byl poprvé mistrem v roce 1996 a na výsluní vydržel až do roku 1999. V letech 2003 a 2004 vyhrál nejvyšší belgickou soutěž opět dvakrát po sobě a druhou nepřerušenou čtveřici titulů si připsal v letech 2008 až 2011, kdy ho na trůnu vystřídalo Oostende.

Spirou kromě deseti belgických titulů ovládlo pětkrát belgický pohár. Před začátkem sezony se v Belgii od roku 1997 hraje také Superpohár, kdy se v jednom zápase střetne šampion Belgie a vítěz Poháru. Je-li totožný, pak je soupeřem mistra finalista poháru. V Superpoháru je Spirou se šesti vítězstvími nejúspěšnějším družstvem Belgie.    

 

Spirou Charleroi je už od roku 1992 pravidelným účastníkem evropských klubových soutěží. Po Koračově a Saportově poháru pak v po roce 2000 osciloval mezi Euroligou a Eurocupem. Více zkušeností má z Eurocupu respektive ULEB Cupu. V letech 2002 až 2006, kdy startoval v ULEB Cupu, dosáhl také největších úspěchů postupem ze základní části. Nejvýše se probojoval v roce 2005 do čtvrtfinále, kde prohrál se španělskou Pamesou 0:2. V sezonách 2010/11 a 2011/12 hrálo Charleroi v Eurolize, ale ani jednou neskončilo lépe než poslední v základní skupině. Stejné umístění pak docílil i v dalších dvou sezonách v Eurocupu.

 

Nejlepším hráčem našeho dnešního soupeře je bezpochyby Dylan Page. Průměrně u každého čtvrtého týmu je jeho jméno (129 bodů). Dylan je také nejvytěžovanějším hráčem s průměrem přes třicet minut a nejlepším na doskoku. Druhým nejlepším střelcem je Eric Wise s 13,7 body na zápas, který nečekaně nastupuje až ve druhém sledu. Do základní pětky ho nasadil trenér Stas jen jednou ze sedmi zápasů. Tito dva hráči mají také vysoký index užitečnosti. Třetím nejlepším střelcem je další hráč, který zpravidla nastupuje z lavičky, Andre Collins, autor 65 bodů v sedmi zápasech.    


Stejně jako na všechny předchozí zápasy hrané v Praze pojede autobus. Odjezd je v 16:45 z náměstí. Na zájezd je nutné se přihlásit v prodejně EXICO, Palackého ulice 49, Nymburk.   

 
vloženo: 02.12.2014 13:51 / přečteno: 10337x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.