PRVNÍ PROHRA V TIPSPORT ARENĚ

PRVNÍ PROHRA V TIPSPORT ARENĚ

Basketbalisté Nymburka poprvé v sezoně prohráli domácí zápas v Tipsport areně, když v Eurocupu podlehli Spirou Charleroi 67:73. Zkomplikovali si tak dobře rozehranou skupinu C, v níž mají po osmi zápasech čtyři výhry a čtyři porážky.

Kouč Kestutis Kemzura poslal do základní pětky Jirku Welsche, Tre Simmonse, Vojtu Hrubana, Chrise Burnse a Garretta Stutze. V úvodních minutách se oběma týmům dařilo skórovat. Nymburk začal v útoku, jak si předsevzal, tedy týmovým pojetím s rychlým pohybem míče. Po prvním prostřídání na čas příděl bodů ustal. Domácí více zavřeli svou obranu, na druhé straně se stále dostávali do dobrých příležitostí, ale v porovnání s úvodní pětiminutovkou mírně klesla úspěšnost střelby. Nymburk vyhrál úvodní čtvrtinu 19:18. Pěti body se na tom podíleli jak Jiří Welsch, tak i Chris Burns. Dařilo se uhlídat Dylana Page, který se brzy dostal do problémů s fauly a nakonec dal za zápas jen tři body.


Ráz druhé desetiminutovky určila devítibodová šňůra Spirou na její úvod. Nymburk skóroval až po čtyřech minutách šestkami Tre Simmonse. Jeho tým si vedl nadále velmi solidně v obraně, chyběla však lepší úspěšnost střelby. Především za tři body to tam nepadalo. V prvním poločase dal jedinou trojku domácích Vojta Hruban, který k tomu potřeboval dva pokusy.  Třikrát minul Luboš Bartoň, dvakrát Tre Simmons i Derek Raivio.


Charleroi vedlo už dvojciferným rozdílem, ale v závěru poločasu se přeci jen domácím povedlo proměnit několik střel a stáhnout poločasový stav na 30:33. I podle průběžného stavu je zřejmé, že Nymburk se trápil v úvodních 20 minutách hlavně na útočné polovině.


Bohužel i v dalším průběhu zápasu tahali domácí za kratší konec. Začali ztrácet i na doskoku, trable ze střelbou narůstaly. S každou neproměněnou střelou klesalo sebevědomí. Po třetí čtvrtině měl Nymburk 38 % střelbu za 2 body a především jen 14 % střelbu za 3 body. Aspoň že šestky byly stoprocentní. Padlo jich tam všech 14 a hlavně díky nim Nymburk prohrával před poslední čtvrtinou jen 43:51.


Osmibodová ztráta byla pro poslední čtvrtinu hratelná, ale Nymburk už neměl ve středu síly na zvrat. Viditelně unavený tým se ale nevzdával a bojoval. Naději ještě vykřesal Vojta Hruban svým lay upem a když následně dal obě šestky Derek Raivio, prohrával Nymburk dvě minuty před koncem o šest bodů. To bylo ale poslední vzepětí domácího týmu v zápase. Zbytek času už si soupeř bez větších problémů pohlídal a z prahy si veze důležitou výhru.


V dalších středečních zápasech doma Oldenburg prohrál s Nancy 71:85 a Sevilla porazila Řím 98 80. Nymburk tak klesl o skóre na čtvrté místo tabulky za Sevillu, druhé je Nancy a Řím i přes porážku drží první místo a jistotu postupu. Naopak prvním nepostupujícím je Oldenburg. Nymburk si musí postup vybojovat v zápasech s Římem a Sevillou.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 03.12.2014 20:12 / přečteno: 9820x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.