EUROCUP: V ŘÍMĚ O NADĚJI

EUROCUP: V ŘÍMĚ O NADĚJI

Před úterním zápasem v Římě není Nymburk v dobré pozici. V základní skupině Eurocupu měl slušně nakročeno k postupu, ale porážky od dvou týmů ze dna tabulky v posledních dvou zápasech mu vzaly vítr z plachet. Hráči a trenéři teď doufají, že se jim podaří dobýt ztracené pozice v Římě. Na palubovce lídra tabulky to bude ale velmi složité, to si uvědomují všichni.

Virtus Roma je velká italská basketbalová značka, spojená v minulých letech především s Euroligou. Po finančním strádání v minulých sezonách se ale tým letos opět dere na povrch skrz Eurocup. Jako jediný ze skupiny C už si zajistil postup tři kola před koncem. Přesto má o co bojovat, rád by se udržel na prvním místě tabulky a získal pro fázi LAST 32 lepší nasazení a tím pádem i relativně lehčí soupeře.


Nymburk je na tom hůře. Nadějnou pozici ve skupině promarnil dvěma posledními prohrami a zvlášť ta domácí s Charleroi by ho mohla hodně mrzet. Belgický tým je sice o jednu porážku a místo v tabulce stále horší, ale má lepší bilanci se vzájemných zápasů. Proto už se může o den později v případě výhry nad již vyřazeným Oldenburgem vyšvihnout na postupovou čtvrtou příčku a Nymburk posadit za sebe na místo, že kterého se nepostupuje. Pak by českému mistru nemuselo stačit ani vyhrát v posledním kole doma nad Sevillou.


Logika věci proto velí ve věčném městě vyhrát, ale pro tak zvaný „must win game“ nebude římská palubovka zrovna ideální. „Hrajeme s týmem, který je první ve skupině. Navíc na jeho palubovce, takže nás čeká dost složité utkání na to, jak je pro nás důležité. Abychom si uchovali slušné šance na postup, musíme vyhrát. Bohužel nejsme kompletní, stále máme problém se s tím vyrovnat, ale to samozřejmě není výmluva,“ řekl cestou do Říma křídelník Tre Simmons, který je zatím v Eurocupu s 11,8 body na zápas nejlepším střelcem.


Na mysli měl především absenci ústředního rozehrávače v týmu Dariuse Washingtona. „Hodně nám chybí, to je bez debat. Takový hráč se těžko nahrazuje, to je prostě fakt. Myslím si, že bychom měli celkově zrychlit naši hru, uvolnit se při střelbě a lépe bránit, to jsou věci, které nám teď dělají největší problémy,“ myslí si Tre, který má v týmu soupeře kamaráda z univerzity.


Je jím Bobby Jones, jedna z hlavních hvězd Virtusu. „Zatím jsem mu nepsal, možná jedině, až vyhrajeme. Do té doby s ním nechci mluvit,“ smál se Simmons, který si s Jonesem po pražském zápase vyrazil i na večeři.


Hráči Nymburka sice nejsou v lehké pozici, ale aspoň jedna z příčin zhoršených výkonů v posledních zápasech se částečně napravila. Tým si v posledních dnech trochu odpočal. „Řím má skvělý tým, navíc hraje doma, kde neprohrává. My jsme si ale teď trochu odpočali, trenér nám dal více volna, které jsme opravdu už hodně potřebovali, takže budeme v Římě čerstvější,“ věří Tre.


„Doufám, že si chlapci v posledních dnech odpočali, protože měli za sebou několik hodně náročných týdnů plných cestování, kdy nebylo ani moc času něco trénovat. Bylo to velmi náročné a nejvíce ze všeho jsme byli fyzicky hodně dole. Takže snad nám krátká pauza pomohla. Hráči po ní vypadali mnohem čerstvější. Odpočinku pořád nebylo tolik, kolik by bylo potřeba, ale věřím, že už to bude s únavou lepší. A to by se mělo projevit i na střelbě, jejíž úspěšnost snad bude vyšší, než byla v minulých zápasech,“ uvedl nymburský kouč Kestutis Kemzura.

 
vloženo: 09.12.2014 06:00 / přečteno: 9661x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.