CESTA EUROCUPEM SKONČILA

CESTA EUROCUPEM SKONČILA

Nymburská pouť Eurocupem v sezoně 2014/15 skončila ve fázi LAST 32. Rozhodl o tom poslední zápas nadstavbové části, který český zástupce v soutěži prohrál v Tipsport areně s Kazaní poměrem 79:84. Nymburk by přitom do play off poslala výhra o 12 bodů. Druhým postupujícím ze skupiny G je po výhře ve Strasbourgu Zenit Petrohrad.

I loni se Nymburku stala v Eurocupu osudná Kazaň, ale to bylo až mezi 16 nejlepšími týmy v play off. Letos zůstal český šampion za touto metou a spíš než poslední zápas z Kazaní mrzí úvodní domácí prohra s Petrohradem.


Nymburk s tímto soupeřem prohrál i v neděli ve VTB lize a jen dva dny na odpočinek nestačily. Bylo vidět, že tým Kestutise Kemzury má sice velkou snahu, ale chybí mu energie. K tomu se v úvodu zápasu přidala i nervozita, či nekoncentrace, protože hráči ztratili jen za úvodní čtvrtinu sedm míčů. Nymburk rychle prohrával až o devět bodů, ale trojky Dariuse Washingtona a Tre Simmonse nepustily UNICS do ještě většího náskoku. Po první části prohrával domácí tým 16:21.


Ve druhé čtvrtině se Nymburk zlepšil. Po trefě Petra Bendy dokonce srovnal na 31:31. Jenže soupeř v zápase zabral pokaždé, když to potřeboval. Jako na konci prvního poločasu šňůrou 9:0. V poločase prohrával Nymburk 31:38. Hosty táhl pivot Fischer s 15 body. To nejlepší střelci domácích Washington se Simmonsem měli dohromady bodů 12.


Po přestávce šel Nymburk na palubovku se snahou zápas otočit. Bodově i energií ho táhl Chris Burns, ale Kazaň si zápas nadále hlídala. Především v obraně držela Nymburk zkrátka. V útoku se rozstřílel Langford. Hlavně po jeho příspěvcích si vybudovala již 13 bodový náskok.


V poslední části si oba týmy otevřely střelnici. Nymburk konečně prolomil útočné trápení a dal 30 bodů, ale 26 jich zároveň inkasoval. Ze všech zbývajících sil se ale snažilzápas dovést aspoň do prodloužení, v němž by se pokusil o zázrak.


Jenže Kazaň opět ukázala svou sílu. Když už měla pouze čtyřbodový náskok, vzal si trenér Pašutin time out a po něm poslal do hry to nejlepší, co měl. Čtveřice Američanů a společně s nimi Řek Kaimakoglu si koncovku pohlídali a dovedli zápas ke klidné výhře.


Statistiky naleznete ZDE.

 
vloženo: 10.02.2015 21:17 / přečteno: 8892x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.