VTB LIGA: NADĚJE ODFOUKL HODGE

VTB LIGA: NADĚJE ODFOUKL HODGE

Basketbalisté Nymburka podlehli na vlastní palubovce Zenitu Petrohrad 80:84 a připsali si ve VTB lize již 13. porážku. Tým Kestutise Kemzury po většinu zápasu vedl, ale v poslední čtvrtině neubránil hlavní hvězdu soupeře Waltera Hodge, který za tuto část hry nasázel 18 ze svých celkově 34 bodů.

První čtvrtina by se dala z hlediska obrany Nymburka rozdělit na horší a lepší polovinu. V první pětiminutovce byla defenzíva lehce průchozí, aby se pro druhých pět minut zřetelně zatáhla. Domácí z toho začali okamžitě těžit. Když se po polovině první části trefil dlouhou dvojkou Vojta Hruban, Nymburk se poprvé v zápase dostal do vedení (12:10). Do konce úvodní periody pak povolil Zenitu jen dva koše.


Nymburský tlak na míč v obraně nutil soupeře ke ztrátám (0:9 za 1/4), po nichž se domácí stále častěji nezdráhali vyrážet do rychlých brejků. Výborná obrana perimetru také nenechávala hostům volné střely ze tři body. Jediný neúspěšný pokus za první čtvrtinu pokus Hodge. Nymburk po ní vedl 18:14.


Nástup do druhé části měl domácí tým parádní. Tre Simmons nasázel za minutu a půl šest bodů a s trojkou Dariuse Washingtona vedl Nymburk už o devět bodů. Pomohly také příspěvky střídajících Luboše Bartoně a Martina Kříže a stále účinnější a častější rychlé protiútoky. Domácí tým ale tento moment nevyužil k získání pohodlnějšího náskoku. Naopak Petrohrad začal hrát mnohem lépe. Nejdříve si pomohl sedmibodovou šňůrou, a když proměnil obě šestky Spiridonov, srovnal na 35:35.


Po zbytek druhé čtvrtiny se už nymburská obrana nedokázala vrátit ke kolektivnímu pojetí defenzívy, kde ubylo vzájemné pomoci i aktivity. Jako problém se čím dál více ukazoval doskok, který šel většinou za Zenitem. Nymburk si pro odražené míče po dlouhých střelách navíc ani moc nechodil. Přesto díky trojce Dariuse Washingtona s klaksonem zachránil poločasové vedení na 40:39.


I ve třetí a čtvrté čtvrtině měl Nymburk šanci strhnout zápas na svou stranu. Většinou si udržoval mírný náskok, který měl v obou desetiminutovkách pokaždé jednou aspoň osmibodovou hodnotu. Ale Zenit pokaždé našel cestu zpět. Čím dál více se prosazoval Hodge. 185 cm vysoký point guard a jeden z nejlépe skórujících hráčů celé soutěže si na palubovce začínal dělat, co chtěl. Bodové příspěvky výborného Petra Bendy či Vojty Hrubana ale zatím držely nymburské šance stále vysoko. Pětibodové vedení před poslední čtvrtinou nebyl sice důvod k euforii, ale pořád to bylo vedení.


Nymburk ho ještě mírně navýšil, ale v tu chvíli už začala pod Hodgem doslova hořet palubovka. Domácí hráči ho často nestíhali přebírat a hostující hvězda neměla problém zakončovat především přes vyšší hráče Nymburka, nad kterými měl Hodge rychlostní převahu. Nakonec to bylo o dvou třech ubráněných pozicích, které Nymburku chyběly k vítězství. S blížícím se závěrem měl totiž domácí tým stále větší problémy skórovat a odpovídat tak na neustále Hodgeovy příděly. Tlak obrany Zenitu byl nepříjemný, stejně jako množící se ztráty. Jen za poslední čtvrtinu Nymburk jejich počet více než zdvojnásobil.


Poslední a rozhodující koš zápasu si pro sebe nechal najíždějící Vichrov. V případě jeho ubránění by zbyl čas ještě minimálně vyrovnat, ale to ruský guard nepřipustil. Nymburk tak potřetí v řadě ve VTB lize prohrál na domácí palubovce a nenavázal na výhru z Astany. V tabulce mu patří 14. místo.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 08.02.2015 19:50 / přečteno: 8342x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.