BYLA TO SISYFOVSKÁ PRÁCE

BYLA TO SISYFOVSKÁ PRÁCE

Čtyři nymburští hráči po utkání hodnotili, kde viděli příčinu prohry, kdo byl největším tahounem hostů a kdy jsme zápas definitivně ztratili.

Pavel Houška

Krátce po začátku jsme už tahali za kratší konec provazu a tak to zůstalo po celé utkání. Nedokázali jsme se přes ně překulit a jít do vedení. Dobře jsme ubránili, dostali jsme se na dostřel a přišla série nevynucených ztrát. Oni si to dobře rozhodili, pak přišla trojka nebo dali jednoduchý lay-up a že čtyř bodů to šlo zpátky třeba na devět. Byla to taková sisyfovská práce.


V čem bys viděl toho příčinu?

Chyběl nám pohyb jak nás hráčů, tak pohyb balónu. Zvlášť, když to srovnáme se zápasem proti Petrohradu.


Byl soupeř nebezpečnější v obraně nebo útoku?

Oni působili hodně kompaktně. Jeli si to svoje v obraně i útoku. Když zahráli pick and roll, dopravili míč až ke koši, kde z toho těžil Fischer … jeho střelba 7/7 v poločase byla skvělá. Věděli jsme, že budou hru tlačit hodně pod koš, ale prostě jsme si to nepohlídali. Možná jsme je měli nechat více střílet z dálky.

 

Kdo byl podle Tebe lídrem týmu soupeře?

Fischer s Langfordem táhli utkání. Drtivou většinu bodů do poločasu dali oni dva. Co je ale pozoruhodně na jejich hře, jak dokážou trpělivě držet balón až do poslední vteřiny. Vždyť kolikrát se stalo, že dali koš vyloženě s klaksonem ukončujícím limit pro postupný útok. Bylo až neuvěřitelné, jak dokáží dotlačit míč až do podkošového prostoru, odkud se střílí s vysokým procentem úspěšnosti.  

Petr Benda a D'Or Fischer 
Petr Benda

Zápas jsme definitivně ztratili dvěma trojkami Jerrelse a Langforda  si dvě minuty před koncem, kdy jsme náskok stáhli na čtyři body. V takový okamžik je to velice nepříjemné. My jsme do zápasu nevstoupili moc dobře, ve druhém poločase jsme zlepšili týmovou spolupráci, ale soupeř si stále udržoval pěti až desetibodový náskok. Ten jsme začali stahovat až v poslední čtvrtině a v ní jsme ještě měli šanci na prodloužení.

 

Ke konci prvního poločasu jste vyrovnali na 31:31, ale soupeř opět utekl. Jak moc litujete tohoto okamžiku?

Podobně to vypadalo po celý první poločas. Soupeř si lehko vytvořil náskok, který jsme horko těžko stáhli, a oni většinou po našich chybách zase snadno odskočili. Dávali nám často koše s faulem a to je velká chyba. V průběhu prvního poločasu nám nevycházela obrana na jejich clonu rozehrávače s pivotem a hodně z toho těžil Fischer, který zůstával pod košem úplně sám. To byl klíčový nedostatek první poloviny utkání. Ve druhém poločase jsme obranu této jejich akce zlepšili.

 

Je to velké zklamání, že jste nepostoupili?

Když jsme měli v polovině nadstavby bilanci 0:3, ani jsme nevěřili, že v posledním kole budeme bojovat o postup. Zlepšili jsme se v zápase proti Štrasburku, a kdybychom se dneska vyvarovali ztrát, kterých jsme měli jen do poločasu deset, mohli jsme pomýšlet na vítězství. Těžko říct, jestli je to vyloženě zklamání… byli jsme blízko…

 
Tomáš Pomikálek
Tomáš Pomikálek zakončuje v zápase proti UNICS Kazaň

Soupeř byl dneska o kousek lepší a hrál přesně, co musel. Hned na úvod si udělal náskok, a jakmile se zdálo, že bychom ho mohli zlikvidovat, v tu chvíli ukázali svou sílu a naše snahy odrazili. Oni byli hodně trpěliví a vždycky si našli nějakou otevřenou střelu a bohužel ji vždycky taky dali. Stačí se podívat na konec, kdy jsme se přiblížili na čtyři body a oni dali lehkou trojku z otevřené pozice.

 

Jejich snaha dohrát útok až k otevřené střele byla až obdivuhodná…

Oni vědí, že na útok mají 24 vteřin a opravdu ten limit dokáží využít k tomu, aby svou hrou vytvořili nějakou volnou pozici pro střelbu. Je to nepříjemné, když dvacet vteřin dokážeme dobře bránit a oni si v těch posledních čtyřech najdou nějakou situaci, ze které dají jednoduše koš.

  

Byl pro vývoj utkání hodně důležitý vstup do zápasu?

Hra se na úvod zápas lišila. Oni dokázali proměňovat i těžké střely, my jsme bohužel chybovali v obraně i útoku.

 

Kdo byl lídrem týmu Kazaně?

Našimi katy byli Fischer a Langford. Fischer, ten to rozjel ve velkém stylu na začátku. Do poločasu měl střelbu za dva body 7/7! Minule proti nám nehrál a musím říct, že je to znát, když nehraje. On byl pro tým platný i v obraně.

 
Vojtěch Hruban

Nehráli jsme dneska žádný velký zápas, přesto to bylo relativně vyrovnané utkání. Na konci jsme měli šanci dostat zápas do prodloužení. Celé utkání jsme byli stále o krok za soupeřem, nedokázali jsme náskok stlačit po šest bodů, ale bojovali jsme až do konce. Trochu mi ten zápas připomínal utkání se Štrasburkem. Hráli jsme trochu bez nápadu, někdy individualisticky a v útoku na sílu.

 

Celé utkání jsme tahali za kratší konec, nebylo to tím, že jsme už na začátku nechali hostů vytvořit si velký náskok?
Unics začal dobře, trefil pár střel, trochu odskočil a my místo trpělivé hry jsme se „rozpadli“. Nehráli jsme dneska tak dobře jako při sérii těch tří posledních výher, ale i třeba 35 minut proti Petrohradu. 

 
vloženo: 11.02.2015 09:51 / přečteno: 8983x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.