KARLŮV NÁVRAT

KARLŮV NÁVRAT

Nymburk čeká v sobotu další zápas, ve kterém by měl dojít k povinnému vítězství. Do Polabí míří družstvo z Jindřichova Hradce aktuálně devátý tým Kooperativa NBL.

Pro některé členy jihočeské výpravy to bude návrat do rodné krajiny. Předně Karel Forejt, rodák z Kutné Hory, působil v Nymburce v letech 2000 až 2006 jako hráč a později ještě delší dobu jako asistent trenéra Benáčka nebo Ježdíka. Za svého pobytu si našel v Nymburce i manželku. Domů pojede také Lukáš Stegbauer, který v Nymburce s basketbalem začínal. Jeho cesty do Nymburka však nejsou ojedinělé. I v letošním roce pravidelně nastupuje za B-tým Nymburka v první lize. Spolucestujícím na trase Jindřichův Hradec – Nymburk je Lukášovi další hráč Theodor Dlugoš. Theo je sice odkojený vodou z Vajgaru, ale v Nymburce v sezoně 2014/15 odehrál i několik zápasů za A-tým tři roky startoval za mládežnické výběry BA Nymburk a nyní pomáhá rezervnímu týmu v jeho výborné cestě první ligou. Také Jiří Šoula má své rodné kořeny v Polabí, i když basketbalově rostl především v Pardubicích.


Ve vzájemných zápasech je na tom pochopitelně lépe Nymburk. Lvi nymburští se se Lvy jindřichohradeckými utkali celkem jedenáctkrát v rámci nejvyšší české soutěže. Jindřichův Hradec ani jednou nevyhrál a výše porážek se pohybuje v rozmezí od 13 až 61 bodů. Většina utkání se uskutečnila v rámci základní části ligy, ale v sezoně 2014/15, kdy Lions Jindřichov Hradec skončil na osmém místě, to byly i zápasy čtvrtfinále play-off. Oba týmy spolu změřily síly také jednou v rámci Českého poháru (2013/14) při Final-8, který Jindřichův Hradec pořádal.


Ronen Ginzburg: „V tomto týdnu jsme sehráli zatím dva naprosto rozdílné zápasy. Nejprve nesmírně těžký proti Arisu Soluň a ve čtvrtek relativně snadný zápas v rámci Českého poháru proti Šlapanicím. Nyní nás čeká pochopitelně těžší zápas než v Brně, protože Jindřichův Hradec je pravidelným účastníkem nejvyšší české ligy a svou kvalitu letos už dokázal ve čtyřech vítězných zápasech. Osu týmu soupeře tvoří mladí američtí hráči, kteří netrpí žádným komplexem Nymburk. Dá se tedy očekávat, že budou využívat hru jedna na jedna a my je musíme kolektivní obranou zastavit a nemůžeme je nechat rozstřílet. Já věřím, že naši hráči nastoupí k zápasu s nejvyšší mírou zodpovědnosti a koncentrace. Předpokládám, že budu moci rozdělit minuty na všechny hráče a více na ty, kteří zatím tolik minut nedostali. Ve středu nás čeká AS Monako, a tak se takový zápas před tím bude hodit.“ 


Na utkání se přijedou podívat hráči U15 z Teplic, kteří kromě sledování zápasu s Jindřichovým Hradcem a následného společného fotografování a autogramiády s týmem mužů, mají připravený i další program. Před zápasem proběhne trénink teplických žáků pod vedením Michala Ježdíka a Honzy Košaře z Basketbalové akademie Nymburk. Potom hosté ze severu Čech absolvují regeneraci v teplém bazénu Sportovního centra a po svačině už bude začínat zápas 12.kola Kooperativa NBL.  

 
vloženo: 18.11.2016 12:48 / aktualizováno: 18.11.2016 13:09 / přečteno: 9097x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.