ZÁPAS NEVYBOČIL Z LETOŠNÍHO TRENDU

ZÁPAS NEVYBOČIL Z LETOŠNÍHO TRENDU

V dalším pokračování nejvyšší domácí soutěže jsme bez problémů přehráli družstvo z Jindřichova Hradce 106:73 a osmou stovkou z dvanácti zápasů jsme zahájili odvety v Kooperativa NBL.

V utkání jsme se mohli spolehnout na výborné procento střelby z pole a především na přesnou a četnou střelbu za tři body. Celkem 23 střeleckých pokusů vylétlo zpoza oblouku ve vzdálenosti 6,75 metrů od koše a 14 z nich našlo svůj cíl v obroučce o průměru 45 cm. V úspěšnosti střelby za tři body (60,9%) jsme byli dokonce lepší než při střelbě za dva body. Ovšem ani za 56,1% se hráči stydět nemusí. Ke střelbě z pole si musíme ještě připsat 75% úspěšnost z čáry trestných hodů. Trestných hodů jsme házeli 24, což bylo o 13 více než soupeř a to jen svědčí o tlaku našeho útoku.  

 

Nejpřesnější ruku v zápase měl Petr Benda, který neminul ani jeden střelecký pokus z pole ani jednu nařízenou šestku a jeden tříbodový pokus. Nakonec za necelých 11 minut nastřílel 12 bodů. Také Martin Peterka si své střely volil precizně. Jeho zápis říká: dvojky 1/1, trojky 2/2, TH 1/1 a na dokreslení jeho užitečnosti v zápase přidejme 7 doskoků a 5 asistencí. V přihrávkách kraloval Geno Lawrence, který jich vyslal osm, polovinu z toho, co celý tým Jindřichova Hradce za celý zápas, ale držel bobříka nestřílení. Za 19 minut na palubovce nenašel ani jednou pozici, ze které by ohrozil koš Hradce. Naopak abstinence střelby zaviněná zraněním u Tony Meiera z něho udělala nejčastěji střílejícího hráče. Za dvacet minut na hřišti vzal 12 střel z pole a tři trestné hody, které mu vynesly 21 bodů, když se k tomu přidá 7 doskoků, 1 blok, 2 asistence a 3 získané fauly, dostaneme se k číslu 29 v koeficientu užitečnosti, což bylo ten večer číslo nejvyšší. Jako MVP zápasu však trenér Ginzburg zvolil Vojtu Hrubana. Ten byl druhým nejproduktivnějším hráčem s 16 body a do soutěže s Honzou Smetanou vyrovnal letošní maximum čtyř trojek v jednom zápase. Celkem jich má 24 a to znamená, že do vítězství v sázce mu chybí už jen šest.       

 

Střelecky se činili i hosté, kteří na náš koš vyslali 83 střel. Pomohlo jim k tomu i 17 útočných doskoků. I když úspěšnost střelby byla spíše podprůměrná, přesto to stačilo na 73 bodů a na skutečnost, že nám zatím v tomto ročníku Kooperativa NBL dali nejvíce bodů. Střelecky se činil subtilní rozehrávač Lipkins, autor 19 bodů, který však na to použil 21 střel, trojky však 7/1. Hradec však našel jiného dálkového ostrostřelce. Pěti trojkami zatížil naše konto Dalibor Fait, který byl druhým nejlepším střelcem svého týmu a vytvořil si i svoje sezonní maximum. Posledním dvouciferným střelcem byl nestor českých palubovek Stanislav Zuzák.

 

Úvod zápasu podle očekávání patřil našim hráčům. První útok skončil dvěma body Petra Bendy, hosté ještě vyrovnali a pak už se začaly nůžky rozdílu stále jen zvětšovat. Diváci se mohli bavit pěknými kombinačními akcemi, bloky i přesnou střelbou. Bylo vidět, že snahou hostů bylo nepřipustit smrtící rychlé protiútoky našich hráčů, a tak návrat hráčů Jindřichova Hradce byl po většinu zápasů dobrý.  Desetibodová hranice náskoku byla prolomena, jako obvykle, už v prvních pět minutách zápasu. V tomto případě to bylo smečovaným košem Bryona Allena ve 4.minutě. Vyšší rozdíl se pak delší dobu nedařilo zařídit, protože body přidávali i hostující hráči. Již zmiňovaný Fait proměnil první trojkový pokus a do listiny střelců se zapisovali i další hráči Hradce. Až v závěru první čtvrtiny přidal osm bodů za necelou minutu Vojta Hruban, ale i tak se na prolomení dvacetibodové hranice náskoku se ještě chvíli čekalo, zvlášť když v posledních desetinách sekundy první čtvrtiny proměnil Fait trojkový střelecký pokus.

 

Druhou čtvrtinu zahájil Pavel Pumprla trojkou, ale dva koše v řadě Hradce donutily trenéra Guinzburga k time outu. Po něm za stavu 36:22 jsme doskočili pod vlastním košem odražený míč a Vojta Hruban vyslal do rychlého protiútoku dlouhou přihrávkou Pavla Pumprlu. Ten se dostal na úroveň bránícího Brookse a při kontaktu, kterých je v takových situacích spousta, ztratil Pavel koordinaci pohybu a nepříjemně dopadl. Sice to bylo na nohy, ale v jiném úhlu, než by si koleno přálo. Ledový obklad a civil na druhou polovinu utkání ukázal, že nad vážností úrazu visí otazník. Uvidíme, co ukáží další vyšetření. Druhá čtvrtina pokračovala. Přišel druhý bodový trhák našeho týmu, kdy trojku postupně dali Hruban, Peterka a Benda a rozdíl se vyšplhal až na 25 bodů a na podobné výši skončil i první poločas.

 

Do druhé poločasu vstoupili hosté s větší agresivitou. Pokusili se, podobně jako Aris Soluň, rozhodit naši hru nasazením zónové obrany. Ani jedna varianta nepřinesla velkou změnu v zápase. Náskok se stále postupně zvyšoval a překročil třicítku. Ovšem po dvou trojkách Faita se pod tuto hranici opět na chvíli dostal. Dá se říct, že podobný obrázek se nabízel po většinu druhého poločasu. Hosté se prezentovali dvěma, třemi koši v řadě, ale pak se zase zápas dostal do starých kolejí. Největší bodová šňůra se Jindřichovu Hradci povedla uprostřed čtvrté čtvrtiny, kdy zaznamenali v řadě 13 bodů. Na začátku 35.minuty bylo skóre 98:55 a jakoby se chvíli nikomu nechtělo do překonání stobodové hranice. Na straně hostů se do našeho koše trefilo postupně všech pět hráčů na palubovce, a když začal Lipkins druhé kolo, přišla trojka Vojty Hrubana na 101:68. Závěr obstaral trojkou Martin Kříž, naopak Faitovi se repete první čtvrtiny nepovedlo. 

 
vloženo: 20.11.2016 07:59 / přečteno: 9359x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.