KRUTÁ PROHRA V MONAKU

KRUTÁ PROHRA V MONAKU

Pouhých dvanáct minut v závěru zápasu stačilo, abychom s týmem AS Monako prohráli téměř dvacetibodovým rozdílem 74:93. Bohužel jsme na konci nedokázali ubránit střelce domácích na perimetru.

Týmové statistiky, alespoň co se týče úspěšnosti střelby, byly po zápase u obou týmů poměrně vyrovnané. Náš tým měl lehce navrch ve dvoubodové střelbě, domácí v trojkách. Z čáry trestných hodů bylo u obou družstev procento střelby hodně mizerné a pohybovalo se kolem 60%. Několikrát se stalo, že hráč neproměnil ani jednu šestku. Nicméně na čáře trestných hodů se utkání nerozhodovalo.

 

Naši prohru zapříčinilo několik faktorů. Jednak jsme nechali domácí nastřílet daleko více trojek. Pravdou je, že jejich akce byly velice dobře připravené a Monako několikrát předvedlo úspěšnou trojku za clonou, kde je obrana přeci jen těžká. Druhým faktorem byly útočné doskoky. Celkově fyzičtěji stavění pivoty domácích jako Sy nebo Fofana měli na doskoku převahu. Nakonec Monako dokázalo získat pod naším košem 19 útočných doskoků a díky tomu také bralo o 16 střel více než náš tým, který kromě doskoku prohrál i v počtu ztracených míčů o sedm. I tato statistika pomohla k vyššímu počtu střel u domácích.

 

Na dokreslení převahy domácích podkošových hráčů může posloužit i statistika zblokovaných míčů. Monako nasadilo našim hráčům 9 čepic a to se určitě do statistiky nezapočítaly drobné doteky při našich střeleckých pokusech zpod koše. Pravdou je, že jsme jim trochu pomohli málo důrazným zakončením nájezdů, kdy domácí hráč dokázal čistě míč tečovat nad košem při naší donášce. Ke střelbě z bezprostřední blízkosti koše je třeba dodat, že jsme nedali i větší množství „lay upů“.  

 

Utkání se nevyvíjelo špatně. V poločase jsme prohrávali o tři body 37:40. Ukazovali jsme kolektivnější hru než domácí. Naše přihrávky za obranu nebo na nabíhajícího hráče byly perfektní. Domácí však dokázali na sto procent využít někdy trochu lehkovážnější a čitelnou přihrávku k ohrožení našeho koše. V první čtvrtině byl rozdíl mezi oběma týmy maximálně čtyři body. Nejprve vedlo Monako 6:2, v polovině hracího období my 16:13. Čtvrtina nakonec skončila smírně 23:23. Druhou čtvrtinu mohl zahájit trojkou Vojta Hruban, ale do vedení šli nakonec domácí. V prvních čtyřech minutách zazlobil Bost, který právě dvakrát využil clonu a v jejím stínu pak dvakrát za tři skóroval. Po jeho druhé trojce vedlo Monako 31:23. Po šnůře 8:0 se od střelby z pole přešlo ke střelbě trestných hodů. Na naší straně neomylně střílel Allen a díky jeho čtyřem šestkám jsme se dotáhli na 31:27 a později i zásluhou rychlého protiútoku na 34:31. Limitovaly nás však tři fauly Sant-Roose a Allena. Oba dva hráči pak v průběhu druhého poločasu hodně střídali a to jim jako střelcům moc nesvědčilo. Na straně domácích už v první polovině zápasu ukazovali svou nebezpečnost Wright (18 bodů) a Bost (11). Na naší straně byl nejlepší střelec Allen s 11 body, 6 přihodil Hruban a Simpson. Diamon má také 5 doskoků a je v tomto ohledu nejplatnějším hráčem.

 

Na začátku druhého poločasu jsme vyrovnali na 43:43, ale domácím se záhy podařilo mírně odskočit. V té době byla hra naprosto vyrovnaná, ale bohužel nám se nepovedlo ani jednu vyrovnat i skóre. Stále jsme pokulhávali o jeden až pět bodů. Začaly poslední dva minuty utkání, na ukazateli skóre svítilo po koši s faulem Vojty Hrubana 53:52 a přišly dvě slepené trojky Monaka, v posledních okamžicích přidal dva body Bost a na přestávku před závěrečnou čtvrtinou se šlo za stavu 61:52. Začátek čtvrté čtvrtiny byl hodně divoký. Obrany obou týmu ještě asi seděly na střídačkách, protože za 2,5 minuty byl průběžný stav čtvrté čtvrtiny 10:9! Rozdíl ve skóre poprvé přelezl do dvouciferných hodnot (64:54). Od 33.minuty pak v nastoupeném trendu poslední čtvrtiny pokračovali jen domácí. Dali 32 bodů za čtvrtinu a to rozhodlo možná o trochu nezasloužené výšce prohry našeho týmu.

 
Statistika zápasu 
STATISTIKA ZÁPASU
 
vloženo: 24.11.2016 08:23 / přečteno: 8705x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.