REKORDNÍ ZÁPAS

REKORDNÍ ZÁPAS

V prvním odvetném zápase jsme rozprášili Bakken Bears Aarhus divokým skóre 114:70, když jsme ani v jedné čtvrtině nedali méně než 25 bodů.

V úterý večer se přepisovaly rekordní tabulky Champions League. Zatím nikdo jiný nedal více než 114 bodů v jednom zápase, o jeden bod jsme překonali Saratov, který 113 body deklasoval Kataja Basket. Padesát pět doskoků je také nový rekord ligy. Zajímavé je, že na třetím místě absolutních tabulek je 52 doskoků z prvního vzájemného zápasu v Dánsku. Šestnáct trojek sice není nový rekord, ale „jen“ jeho vyrovnání.

 

Dánové, kteří přijeli bez dvou důležitých hráčů Benjamina a Dioufa, přitom nezačali špatně. Iversen a Laerke dali dvě trojky, nejnebezpečnější hráč Akoon-Purcell předal ještě dva body a hosté vedli 8:2. Podobný elán jim vydržel ještě další tři minuty. Kitsing přidal další trojku a po pěti a půl minutách vedli Bakken Bears 15:8. Jenže druhou pětiminutovku jsme plně ovládli my. Allenův koš s faulem, Meierova trojka a další dva body Allena, a po minutě jsme vedli o bod 16:15. Hosté ještě vyrovnali na 17:17, ale pak už jen tahali za stále kratší a kratší konec provazu. V první čtvrtině o sobě dal nejvíce vědět v základu nastoupivší Bryon Allen, kterého 14 bodů skoro stačilo na anulování nástřelu hostů v první čtvrtině. Když bychom k tomu přidali body druhého nejlepšího střelce Hrubana, už by to stačilo.

 

Ve druhé čtvrtině pokračoval náš ofenzivní koncert. Hosté se snažili měnit obranu ze zóny na osobku, ale žádný způsob nefungoval. Dařilo se nám zpod koše i z dlouhé vzdálenosti. Další dvě trojky ke dvěma z první čtvrtiny přidal Vojta Hruban, který na to spotřeboval 4 pokusy a opět to byli stejní dva hráči Hruban (18) a Allen (20), kteří sami dva přestříleli celý tým hostů (36). Stejně tak jako první čtvrtina končila naší trojkou, skončila i druhá košem stejné bodové hodnoty. Postaral se o ni v poslední vteřině poločasu trochu krkolomným způsobem Jiří Welsch. Poločasové vedení 59:36 bylo vynikajícím počinem do druhé části zápasu.

 

I po změně stran se hrálo podle našich not. Dařilo se zakončovat nájezdy, svoje ovoce nesly i dalekonosné střely z perimetru. Dvaapadesát bodů našich dvou excelentních střelců Hrubana (25) a Allena (27) bylo skoro stejně jako počet nastřílených bodů všech hráčů Bakken Bears dohromady. Jenže my k tomu měli ještě 10 bodů a 6 doskoků výborně hrajícího Martina Kříže, který po vzoru předchozích čtvrtin zakončil i třetí hrací období trojkou. K těmto třem dvouciferným střelcům jsme měli ještě další čtyři hráče, kteří si zapsali dohromady 25 bodů.

 

Poslední čtvrtina už rozhodnutého zápasu byla jen čekáním na stovku. Ta přišla v polovině poslední čtvrtiny symbolicky z rukou nejlepšího střelce utkání Bryona Allena a opět střelou za tři body. Nakonec se do listiny střelců zapsali i další hráči, včetně Matěje Svobody. Bez bodu nakonec zůstali jen dva hráči Petr Benda, který si však vynahradil svou bodovou nulu náročnými souboji s podkošovým „Hagridem“, 218 cm vysokým veteránem Christoffersenem. S nulou na svém kontě skončil i Sant-Roos, který navíc odehrál jen necelých 8 minut a zbytek zápasu se svalovým zraněním smutně sledoval z lavičky. Snad to nebude nic vážného.

 

Body: Allen 35 (z pole 22/13, 8 doskoků), Hruban 28 (trojky 7/6, 5 doskoků), Peterka 12, Kříž 10 (7 doskoků), Lawrence 8 (6 asistencí), Welsch 7 (8 doskoků), Simpson 7, Meier 5, Svoboda 2 - Akoon-Purcell 21, Kitsing 14, Gesell 9, Laerke a Iversen 8, Thomann a Christoffersen 4, Sahlertz 2, střelba za 2 body: 41/27:49/21, trojky: 34/16:25/7, doskoky: 55:24, asistence: 25:14, ztráty: 18:10, fauly: 13:16, čtvrtiny: 28:19, 31:17, 28:17, 27:17

 
vloženo: 07.12.2016 07:28 / přečteno: 8541x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.