NENO: DOMÁCÍ NÁM FANDIT NEBUDOU

NENO: DOMÁCÍ NÁM FANDIT NEBUDOU

Dnes můžeme v izraelské Nahariyi učinit poměrně výrazný krok k posílení akcií na postup ze základní skupiny do vyřazovacích bojů. Utkání začíná v 18:30 našeho času a sledovat ho můžete na O2TV sport.

Připomeňme, Nahariya se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, ale nakonec je v tabulce na pátém místě a přeskočila jak Helios tak Frankfurt, které byly nasazeny přímo do hlavní soutěže. Páté místo může při určité konstelaci znamenat postup do play-off, z pátých míst totiž vypadne jen jeden tým, ale Izraelci si pochopitelně brousí zuby, stejně jako my, na přímý postup z prvních čtyř míst. I proto má pro ně zápas enormní význam.

 

Ironi Nahariya je na devátém místě izraelské ligy a poslední dva zápasy na domácí palubovce prohrála. Jenže prvním soupeřem bylo Maccabi Tel Aviv a na rozhodnutí nestačilo 40 minut. „Rozhodčí jim ukradli zápas,“ poznamenal trenér Ginzburg k jejich zápasu, který bedlivě sledoval. V posledním zápase, který hráli 4.prosince, prohráli doma o tři body s pátým týmem izraelské ligy. Prohrou skončilo i další utkání 7.prosince v Bandirmě v Lize mistrů. O víkendu Nahariya nehrála a mohla se tedy na Nymburk v klidu připravovat.

 

Oba dva týmy proti prvním zápasu udělaly změny v sestavě. Nám bude chybět Pavel Pumprla a také odešel Ekene Ibekwe. Nahariya zhruba před měsícem připsala na soupisku nového rozehrávače. Stal se jím Američan Derwin Kitchen. Ze všech hráčů na pozici jedna/dva je nejstarší (30 let). Derwin stejně jako většina Američanů odešel hned po NCAA do zámoří. Jako první štaci si v roce 2011 vybral Maccabi Rishon, kde řádil průměrně 15 body a 7 doskoky na zápas. V létě pak odehrál 4 zápasy v Letní lize za Denver Nuggets a po té zkoušel štěstí v Panathinaikosu. V řeckém velkoklubu vydržel do prosince a odešel do Cedevity Zagreb. Další dva roky od 2013 do 2015 strávil v Hapoelu Jeruzalém, poté do prosince 2015 ve Francii v Nancy a do dubna 2016 hrál v tureckém Trabzonsporu. Pak byl do začátku listopadu bez práce.    

 

Připomeňme, že první zápas v Nymburce jsme vyhráli 78:66. Utkání ale bylo dlouhou dobu vyrovnané a ve třetí čtvrtině dokonce vedli hosté. Nám se povedl výborně závěr. Ještě tři minuty před koncem bylo naše vedení pětibodové. Pak ale přišla trojka Vojty Hrubana a trojka Howieho Sant-Roose a bylo rozhodnuto.

 

Trenéra Ronena Ginzburga jsme se zeptali, jak vidí odvetný zápas v Izraeli.

 

Bude těžší než první domácí?

Každý zápas, který hraje tým na venkovní palubovce je těžší než na domácí. Navíc Nahariya v současné době předvádí výbornou hru.

 

Je prostředí v Nahariyi podobně bouřlivé jako třeba v Turecku?

Ne, není to tak divoké prostředí jako v Řecku nebo Turecku, ale myslím, že atmosféra bude dobrá. Hala je nová, docela velká.

 

Bude mít Nymburk výhodu u domácích fanoušků, protože trenéři jsou Izraelci?

(smích) No, fandit nám asi nebudou… ale fanoušci v Nahariyi jsou slušní, nebude to taková vřava, jako například v Jeruzalémě.

 

Jak moc věříte v naše vítězství, zvlášť po prohře v Pardubicích?

Věřím stejně, jako kdybychom v Pardubicích vyhráli. Nejde spojovat porážka v Pardubicích s dalším zápasem. Utkání české ligy je minulostí a my žijeme budoucností. Pokud budeme hrát koncentrovaně a tvrdě od začátku zápasu, jako jsme hráli v prvním utkání proti Ironi Nahariya na domácí palubovce, naše šance na úspěch jsou dobré.

 

Jak důležitý je zápas z hlediska výsledku?

Každý zápas je důležitý. Pokud vyhrajeme, máme před tímto soupeře náskok dvou vítězství. Výsledek tohoto zápasu ještě nerozhodne o tom, jestli postoupíme nebo ne, ale pochopitelně by nám hodně pomohl i k většímu sebevědomí. 

 
vloženo: 13.12.2016 05:50 / přečteno: 8095x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.