POSLEDNÍ PŘED VÁNOCI

POSLEDNÍ PŘED VÁNOCI

Poslední zápas letošního roku v Champions League odehrajeme zítra, v úterý 20.prosince od 18:30 hodin a soupeřem nám bude turecký Banvit Bandirma.


"Banvit je jeden z nejlepších týmů v celé soutěži. Podle mě jsou to jedni z kandidátů na prvních pět týmů celé soutěže,“ zhodnotil kvalitu soupeře ještě těsně před začátkem soutěže Ronen Ginzburg. Vojta Hruban ve svých úvahách o síle družstva slova trenéra jen potvrzuje: „Po hráčské stránce je Banvit nejsilnějším týmem naší skupiny. Má spoustu hráčů, kteří hráli Euroligu, kteří byli na mistrovství Evropy nebo na mistrovství světa. Je to tým, který aspiruje na přímý postup ze základní skupiny do play-off.“


Aktuální pohled na tabulku jim oběma dává za pravdu. Banvit je na prvním místě tabulky, i když mu na paty šlape AS Monako. Jenže Banvit má z prvního vzájemného zápasu s francouzským klubem aktivní bilanci +14 bodů. Turci v Lize Mistrů klopýtli v dosavadním průběhu jednou Soluni, kde ztratili zápas v poměru 78:84 a pokud si chtějí udržet výhodu relativně solidního vítězství nad Monakem, nemohou si dovolit ztrácet body ani doma ani venku. Motivace přímého postupu pro soupeře je více než jasná.


Ovšem ani naši hráči nebudou hledat motivaci v hloubi své šatny. Jednak, kdo by nechtěl porazit známého soupeře a nejen to, vítězství by Nymburk posunulo už k téměř jistému postupu do vyřazovacích bojů a tedy ke splnění předsezonního cíle na mezinárodním poli. Čekat je však bude multinárodnostní koktejl dvou Američanů, dvou Slovinců, Poláka, Litevce a několika Turků. Pravdou je, že hráčů turecké národnosti v týmu mnoho pravidelně a na delší časové úseky nenastupuje. Výjimkou je Can Maxim Mutaf, jenž má jako jediný průměr 22 minut na zápas. Dalším je Mutlu s 12 minutami a ostatní vybíhají na palubovku na méně než 10 minut. I bodové příspěvky jsou poplatné času strávenému na hřišti. Zahraniční hráči nastřádali dohromady v průměru 69,7 bodů na zápas z celkových 81,2. Ze čtyřiceti týmů je Banvit na 5.místě v počtu nastřílených bodů (Nymburk je šestý), v doskocích mu patří 21.příčka (Nymburk je třetí) a v asistencích je třináctý (Nymburk jedenáctý). Podobně vyrovnaní jsou Nymburk a Banvit i v počtu inkasovaných bodů. Soupeři nastříleli Banvitu 71,2 bodů a Nymburk o 1,2 bodů na zápas více. V absolutním čísle je to 11 bodů.


Před zápasem na pár otázek odpověděl Petr Benda.


Čím je typická hra Banvitu?

Jejich hra se hodně odvíjí od výkonu jejich rozehrávače. Zastavit ho bude náš nejdůležitější úkol.

Tak to můžeš jako pivot být v klidu...

Naopak, myslím, že právě pivoti budou mít lví podíl na jeho eliminaci. Banvit hojně využívá clony a pak už to bude naše záležitost.

Zdá se, že s Banvitem se o postupové místo prát nebudeme. V čem je tedy důležitost zápasu?

Pro nás je důležité každé utkání, abychom si zajistili postup. Máme výhodu domácího prostředí, kde se nám daří, tak proč to nezkusit. V Turecku jsme nepředvedli špatný výkon a myslím, že si na ně můžeme věřit a porazit je.

Jenže zápas s Děčínem se zase tolik nepovedl...

V evropském poháru podáváme lepší výkony. Možná se více soustředíme, dáváme do toho více energie. V ligových zápasech netěžíme tolik bodů z rychlých protiútoku, a proto jsou utkání delší dobu vyrovnaná.  

 
vloženo: 19.12.2016 14:16 / přečteno: 7636x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.