BENDA: KAŽDÁ VÝHRA JE TO NEJCENNĚJŠÍ

BENDA: KAŽDÁ VÝHRA JE TO NEJCENNĚJŠÍ

V listině střelců nehráli prim, ale výkon proti Banvitu byl hlavně o týmovém pojetí a v něm byla jejich role nezpochybnitelná. Jak utkání hodnotili Jiří Welsch, Petr Benda a Martin Kříž....

Jiří Welsch - utkání proti Banvitu
Jiří Welsch

minuty: 28:07   | body: 0 | doskoky: 6 |asistence: 2 | ranking: 5 | +/- body: +13

 

Dneska jsme porazili velice dobrý tým, který zatím v Lize mistrů i turecké lize hrál hodně dobře. Velkým dílčím úspěchem je i udržení domácí neporazitelnosti.

 

Je to ještě cennější, že jste teprve druhým týmem, který je dokázal porazit?

Asi ano. Dalo by se říct, že z hlediska jejich podílu výher a proher přijeli do Nymburka v roli mírného favorita. My jsme postrádali Howieho, postrádáme delší dobu Pampiho, ovšem tým se dneska semknul a všichni se nějakou měrou podíleli na vítězství. Je to skvělý týmový výkon a úspěch.

 

Považuješ kolektivní výkon za hlavní faktor vítězství?

Ano, byl to komplexní výkon. Udělali jsme minimum chyb a teď nemluvím jen o ztrátách, ale o taktických chybách v obraně. Bryon Allen podal vynikající individuální výkon v útoku. Ale obrana byla základ. Tohle je velice kvalitní tým, který dokáže trestat každou chybu, a my jsme se jich dneska vyvarovali. Proto jsme uspěli.

 

Přiblížilo se hodně splnění cíle a postupu?

Vypadá to, že máme hodně našlápnuto k postupu. Je potřeba také myslet na to, abychom postoupili z co nejlepší pozice. Ve zbývajících zápasech se musíme koncentrovat a hrát to, co dneska.

 
Petr Benda - utkání proti Banvitu
Petr Benda

minuty: 19:45 | body: 8 | doskoky: 4 |asistence: 0 | ranking: 7 | +/- body: +14

 

Se svým výkonem můžeme být dnes spokojení. Nikdo nečekal, že to bude až tak snadné utkání (smích). Říkám snadné a tím myslím, že jsme po celou dobu vedli. Začali jsme výborně v útoku i v obraně. Agresivní obrana nesla více poselství. Někdy to byla i trochu vzrušená debata ze strany hostů, kteří se dožadovali jiného výkladu situace na palubovce.

 

Myslíš, že soupeře hodně hlodalo, že nedokázal skórovat?

Ano. Už v první čtvrtině, o tom začali přemýšlet. My jsme získali rozhodující náskok právě v první a druhé čtvrtině a pak jsme ho „jen“ udržovali. Náskok nebyl velký a málem (důrazně) jsme o něj přišli.

 

Myslíš, že to bylo letos nejcennější vítězství?

Každé vítězství je hned po zápase to nejcennější (úsměv). Ano, hraje se proti lepším a horším soupeřům, ale pro mě je každé vítězství stejné, neřekl bych, že některé je cennější. Pro mě je cennější na konci roku, když vyhrajeme titul nebo když se nám podaří postoupit dál v evropském poháru.

 

Děčín horko těžko v prodloužení, Banvit celou dobu ve vedení? Je Děčín je lepší než Banvit?

(smích). Nějaké to procento přinese domácí palubovka. Máme tady rozhodně větší sebevědomí, víme, že tu máme nastříleno. Venkovní zápasy jsou pro každého těžší a v Děčíně se každému hraje hůře. Jestli je Děčín lepší než Banvit? Oba prohráli.

 
Martin Kříž - utkání proti Banvitu
Martin Kříž

minuty: 16:31   | body: 2 | doskoky: 1 |asistence: 1 | ranking: 5 | +/- body: +9

 

Banvit je jeden ze silnějších týmů Evropy, proti kterému jsme letos hráli. My jsme do zápasu šli stejně jako do všech ostatních s cílem podat maximální výkon a snažit se v zápase zvítězit. To se nám dnes povedlo a před vánoční pauzou to je příjemný bonus, který zlepší náladu před odpočinkem a dodá motivaci do další práce. Dnešní výsledek i průběh ukazuje, že můžeme hrát s týmy úrovně jako je Banvit. Tím se nám otevírá šance, že můžeme porazit i Monako doma a snažit se překvapit v Řecku, kde bude hodně divoká atmosféra.

Byla zpočátku špatná střelba soupeře odrazem naší obrany?

Myslím, že byla. My jsme bránili dobře, hodně natěsno a to byl důvod, proč jsme v poločase vedli o šest bodů. Ve druhém jsme už vedení kontrolovali. Musím vyzdvihnout, Bryonův nástřel třiatřiceti bodů!

 

Věřil jsi mu i potom, co vyrobil dvě chyby na začátku zápasu?

Hráč musí na takové chyby okamžitě zapomenout. Podruhé už byl lépe koncentrovaný a podal výkon, jaký umí. Bylo vidět, že měl opravdu výborné sebevědomí, a tak si mohl dovolit i těžké střely.

 

Kam by se dnešní vítězství v tvém osobním žebříčku zařadilo?

Patří do TOP10. Je to výhra na evropské scéně, týmu, který na začátku sezony porazil Fenerbahce. Slovy klasika: „To musí být dobrý oddíl!“ 
 
vloženo: 21.12.2016 22:31 / přečteno: 7893x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.