BLÍŽÍ SE SKVĚLÝ ZÁPAS

BLÍŽÍ SE SKVĚLÝ ZÁPAS

Do Nymburka míří z trpasličího státu obrovsky silný tým AS Monaco Basket, vůbec nejlepší tým ze všech účastníků Basketball Champions League. V lize prohrál zatím pouze jednou jedinkrát v Turecku.

Francouzský tým kromě naší skupiny vede i francouzskou ligu PRO A se dvěma porážkami. „Je to suverénně nejtěžší tým, který k nám v poslední době přijel. Myslím, že to bude dobrý souboj, který by měl diváky bavit. Já věřím, že si na vyvrcholení základní části Ligy mistrů najdou čas a přijdou nás podpořit. Atmosféra, kterou dokáží vytvořit, dobíjí energií celý náš tým,“ zve fanoušky Vojtěch Hruban.

 

Pouze jediný tým má jednu prohru v Lize mistrů a to je právě náš soupeř AS Monako a díky tomu už je jistým postupujícím do druhého kola play-off. I kdyby nevyhrál svou skupinu, což se čistě teoreticky může stát za předpokladu, že by prohrál oba zápasy a Banvit oba vyhrál. Pak by při rovnosti bodů rozhodovalo mezi nimi lepší skóre vzájemných zápasů. Tuto akcii drží turecký Banvit, který v posledních dvou kolech hraje s Heliosem a s Bakkenem. Monako po zápase v Nymburce hostí doma Aris.

 

AS Monako vyhrává své zápasy především obranou. V počtu nastřílených bodů je na dvacátém místě ze všech týmů Champions League, v obraně je vůbec nejlepší, jen tři týmy inkasovaly méně než 800 bodů ve 14 zápasech. Nymburk je na tom v těchto dvou statistických ukazatelích lépe v útoku, je na čtvrtém místě, v obraně mu patří 22.místo.

 

Zajímavé je celkové skóre Monaka 888:777. Když se ale vezme bodový rozdíl ze všech zápasů, sto jedenáct bodů, není to pro nejlepší tým zase tak moc. „Není, ale vyhrávají a to se vždycky počítá jako první,“ poznamenal Vojta Hruban. Paradoxem je, že Monako dostalo nejvíce bodů od Bakken Bears na domácí palubovce a to 86, a při tom v Dánsku vyhrálo o 37 bodů. Poslední čtyři zápasy, které hrálo Monako venku, skončily rozdílem do sedmi bodů. „V utkání nebudeme favority, ale můžeme je v pohodě porazit. Ve špatné formě teď nehrajeme,“ uvažuje Vojtěch Hruban, bodový lídr minulého utkání v Soluni.

 

V zápase nehrajeme jen o třetí nebo čtvrté místo ve skupině. „V Monaku jsme dostali docela sodu, takže je na čase, abychom jim to vrátili,“ motivuje se Vojta. V prvním utkání jsme byli až do 28.minuty vyrovnaným soupeřem, který prohrával jen jeden až pět bodů. Teprve pak jsme neuhlídali jejich střelce z dálky a 32 bodů za poslední čtvrtinu rozhodlo o téměř dvacetibodovém manku. „Oni hrajou hodně rychle a hodně fyzicky. My jsme s nimi v závěru nedokázali držet tempo,“ pojmenoval hlavní problém závěru minulého zápasu. Bylo by tedy cestou k vítězství mít výrazný náskok před poslední čtvrtinou, aby bylo z čeho brát? „Nemůžeme čekat, že bychom po třiceti minutách vedli o dvacet. Může to být i remíza, ale hlavní bude udržet s nimi tempo po celých čtyřicet minut,“ domnívá se Vojta Hruban.

 

Hráčský kádr soupeře sice nemá mezi sebou hvězdu první velikosti a většina hráčů má odehráno mezi patnácti a pětadvaceti minutami na zápas. Pod košem operují výborně fyzicky vybavení Sy a Fofana, kteří nedovolí mnoho útočných doskoků. Trojici výborných hráčů na perimetru Bost, Wright, Ouattara doplnil Jamal Shuler a všichni čtyři jsou mezi pěti nejlepšími střelci svého týmu. Tím úplně nejlepším skórerem je Dee Bost s průměrem 12,5 bodů na zápas a je také nejlépe asistujícím hráčem svého týmu. Na doskoku je nejlepším hráčem Caner-Medley, kterého známe z Astany ve VTB lize, s průměrem 5,5 doskoků na zápas. Nejužitečnějším hráčem není však ani jeden z vyjmenovaných. Tím je vloni hráč Avtodoru Saratov Zack Wright, který k dobré střelbě přidal solidní doskok a asistence a hodně plusových bodů mu přihrálo více než 2,5 zisku míče na zápas.

 

Věříme, že si najdete v úterý večer v 18:30 čas na zápas, který bude zajímavý, vyrovnaný a s vaší podporou i vítězný.   

 
vloženo: 14.01.2017 17:48 / přečteno: 9115x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.