ZÁPAS, KTERÝ NEVYŠEL

ZÁPAS, KTERÝ NEVYŠEL

Po třinácti vyhraných zápasech v řadě v evropských pohárech jsme v úterý večer našli svého přemožitele, který v útoku hrát takticky velice dobře. Nymburk : Nanterre 72:81.

V utkání proti francouzskému kvalifikantovi, který však ukázal výborné individuality a výborné trenérské vedení, se nám nedařilo na útočné ani obrané polovině. Především ve třetí čtvrtině dokázal hostující kouč najít taktiku, která na naší obranu platila. Když se k tomu přidá úspěšnost naší střelby, která jen lehce přelezla 28%, nebyli naši hráči schopni alespoň soupeře přestřílet. Ofenzivní zmar jen podtrhla střelba trestných hodů 32/21. Při prohře o devět bodů jsme nedali 11 trestných hodů!! Ze střeleckého podprůměru se vymanil jen Pavel Pumprla, který byl nejlepším hráčem našeho týmu. Měl stoprocentní šestky, a střelbu z pole 50%, škoda, že se ke střelbě nedostal více. Jeho přínos týmů nebyl jen v počtu bodů, Pavel si připsal i 9 doskoků, nejvíce ze všech hráčů na hřišti.
 

Už úvod zápasu ukázal, že to nebude dobré. Geno Lawrence prvním košem, trojkou, poslal náš tým do vedení, ale určitě by nikoho nenapadlo, že to bude naše nejvyšší vedení v zápase. Po chybě v naší rozehrávce se hosté dostali do vedení, které ještě jednou zvrátil Geno dvojtaktem. Pak Nanterre dalo šest bodů v řadě a začalo získávat převahu. Martin Peterka sice ještě trojkou snížil rozdíl na dva body, ale dalších osm bodů hostů v řadě naznačilo, že se utkání nebude vyvíjet kýženým směrem. Po trojce Shulera jsme po pěti odebraných minutách prohrávali o deset. Trenér Ginzburg si vzal oddechový čas a z hlediště se ozval hvizd na znamenaní, že se předvedená hra fanouškům nelíbí. Změnu mohl přinést příchod Borise Barače na palubovku a především jeho dvě trojky. Jenže hosté nacházeli vždy odpověď. Před vstupem do druhé čtvrtiny jsme prohrávali o 8 bodů.

 

Druhá čtvrtina byla z naší strany z celého utkání nejpovedenější. Naději vykřesal Tomáš Vyoral, další z hráčů, který odehrál solidní zápas, průnikem a košem s faulem. Jednak jsme našli cestu, jak připisovat body, ale takový razantní průnik dodává energii týmu i fanouškům. Podobnou akci udělal i Diggs, ale dvě šestky neproměnil. Styl naší hry v útoku se ujal a „and one“ tedy koš s faulem, jsme předvedli ještě dvakrát (Pumprla a Barac). Rázem jsme ztráceli bod (25:26) a po dvou šestkách Gena jsme vedli o bod. Dalších pět minut byl vývoj skóre stejný – vedli jsme o dva body a hosté vyrovnali. Ani jednou jsme nedokázali dostat náš tým do vyššího vedení. Zaběhlý režim změnil Schaffartzik trojkou, kterou ale z vrcholu trojkového oblouku vynulovat Ray. Posledním košem čtvrtiny byla trojka, bohužel do našeho koše a hosté si do druhých dvaceti minut odnesli dvoubodové vedení.

 

Druhý poločas byl z naší strany festivalem neproměněných šancí. Boris opustilo střelecké štěstí a všechny jeho střelecké pokusy z perimetru koš nepřijal. Měli jsme poměrně dost útočných doskoků, ale bodový efekt to nepřineslo. Míjeli jsme totiž i střely zpod koše, zahazovali jsme nájezdy, při kterých docházelo k drobným , ale dovoleným kontaktům s těly protihráčů. Pod naším košem to bylo jinak než v prvním poločase. Trenér hostů naordinoval hru přes postavou ústředního pivota Nanterre. Na zelenou dvaačtyřicítku Passave-Ducteila jsme prostě nestačili a pokud došlo k přebrání, což bylo po velkou část třetí čtvrtiny, skončila francouzská akce košem. Výpomoc a zdvojení na francouzského pořízka nezabrala a výhoz na perimetr přinesl tři trojky. Ducteil působil jako probuzená Fiona ze Schrecka. Za první poločas dal jediný bod, za třetí čtvrtinu 14 bodů, z toho devět v řadě. Po čtyřech minutách vyskočil náskok Nanterre na deset bodů a  dalším průběhu se nezastavil. Určitou naději přinesla trojka Raye na 51:61, jenže to už dřímali hosté opratě zápasu pevně v ruce.

 

Na úvod poslední čtvrtiny přišla trojka Murphyho, kterou však Pampi košem stejné hodnoty eliminoval. Jenže v polovině posledního hracího období vedlo Nanterre o šestnáct a na žádný zvrat v utkání do nevypadlo. Hosté si takticky udržovali dostatečný odstup. Až v posledních dvou minutách nenašli recept na hru Tomáše Vyorala, který se nebál jít do kontaktu a dvěma nájezdy ukazoval cestu do koše Francouzů. Při střelbě trestných hodů 7/7 bylo jedno, zda ho nechají vystřelit nebo ho budou faulovat. Na konci završil svoje dobré vystoupení trojkou, kterou jsme dostali rozdíl pod deset bodů. Do odvety to může hrát důležitou roli.

 
Body: Lawrence 13, Vyoral 12, Ray a Barać 11, Pumprla 8 (9 doskoků), Benda, Diggs, Hruban 4, Peterka 3, Kříž 2 – Passava-Ducteil 20, Invernizzi 16, Aminu a Konate 11, Murphy 9, Schaffartzik 8, Shuler 6, střelba za 2 body: 41/12:43/19, trojky: 33/9:21/10, TH: 32/21:17/13, fauly: 18:26, doskoky: 47:45, ztráty: 6:13, čtvrtfinále: 16:24, 23:17, 14:25, 19:15
 
vloženo: 11.10.2017 10:38 / aktualizováno: 11.10.2017 12:38 / přečteno: 7703x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.