ZVEME VÁS NA STŘEDU

ZVEME VÁS NA STŘEDU

Vrchol v probíhající sezoně čeká naše basketbalisty ve středu 14.března od půl sedmé ve Sportovním centru v Nymburce. Držíme všechny trumfy k tomu, abychom překonali loňskou úspěšnou sezonu ještě minimálně o jeden krůček výš.

Všichni fandové našeho klubu vědí, že nás ve středu čeká vlastně druhý poločas souboje s vítězem Řeckého poháru AEK Athény o vstupenku mezi posledních osm týmů Basketball Champions League. Z prvního zápasu, který jsme odehráli v Řecku minulou středu, jsme si přivezli desetibodový náskok. Náskok, který nás nemůže nechávat klidnými a nesoustředěnými. Vždyť AEK ukázal své schopnosti nejen výhrami nad Panathinaikosem a Olympiakosem v rámci Řeckého poháru. V poslední čtvrtině domácího utkání také ukázal, že svoje kvality má.

 

Zkušenosti se stejnou fází BCL máme z loňska. Ve dvojzápase proti Sassari jsme si však z palubovky italského týmu přivezli manko dvaadvaceti bodů. „Letos je situace úplně jiná, do odvety jdeme jako ti, co jsou nahoře. Hrajeme doma, doufám, že bude vyprodáno, protože na ten zápas se těší snad celé město. Doufám, že nás fanoušci poženou dopředu, tentokrát nemusíme dohánět, být z něčeho nervózní a bude to vypadat jinak. Loni ten rozdíl byl hodně velký, a i když jsme doma odehráli dobrý zápas, tak vyhrát nad týmem jako Sassari o pětadvacet bylo hodně těžké. Většinu zápasu tam soupeř měl nějaký polštář, o který se mohl opřít, a bylo to na něm vidět,“ zavzpomínal na rok starou zkušenost Vojtěch Hruban.

 

V letošní sezoně budeme podruhé hostit tým z Řecka a opět se dá předpokládat velká bitva na hřišti i v hledišti. Do Nymburka se chystá zhruba padesátihlavý podpůrný sbor žlutočerných a vždy horkokrevných fanoušků, kteří nebudou chtít nechat svůj tým padnout.

Fans

 

Na fanoušky bude čekat bohatý doprovodný program, jehož detaily se aktuálně ladí s vedením FIBA. Na zápase v Nymburce budou přítomni velice vzácní hosté. Jak možná víte, tým AEK Athény se přesně před padesáti lety utkal ve finále Poháru vítězů pohárů s českým klubem Slávia VŠ Praha. Utkání se hrálo pod širým nebem na starém olympijském stadionu v Athénách před zraky těžko pochopitelných osmdesáti tisíci diváků. Dodnes platný rekord v Guinessově knize rekordů drží hráči jako Jiří Zídek sen., Jiří „Fialka“ Růžička, Jiří Zedníček, Robert Mifka, Karel Baroch a další. AEK Athény si svůj triumf připomněli celovečerním filmem „1968“, který měl v lednu v Řecku premiéru.

1968 


Podívejme se ještě na výsledky ostatních prvních zápasů osmifinále BCL.

  • Tým Zieloné Góry, který v naší skupině obsadil čtvrté místo, si vyšlápl na vítěze a nejlepší tým základní části AS Monako. Poláci dokázali hodit za hlavu 23-bodovu ztrátu ze druhé čtvrtiny a v poslední minutě dotáhli zápas do vyrovnání.
  • Nanterre, třetí tým naší skupiny přivítal doma turecký Banvit. Utkání bylo relativně vyrovnané, rozdíl nebyl nikdy vyšší než patnáct bodů krátce ve druhé čtvrtině, nicméně Nanterre muselo po drtivou část utkání dotahovat vedení hostů. Ještě čtyři a půl minuty před koncem utkání byl stav 62:63.
  • Také vítěz naší skupiny Besiktas Istanbul tahal v německém Bayreuthu za kratší konec po celý zápas. Dvakrát dokázali domácí navýšit svoje vedení na rozdíl do patnácti bodů. No rozdílu jediného bodu se hrálo asi dvě minuty v polovině třetí čtvrtiny (44:43). Na začátku poslední čtvrtiny bylo skóre 67:52, ale nakonec se Besiktasi povedlo stlačit rozdíl na nadějných 5 bodů.

 

Další zápas, který nás zajímá, je utkání Strasbourgu proti Neptunas Klajpeda. V případě postupu bychom právě s vítězem bojovali o Final Four BCL. Souboj prvního se čtvrtým přinesl výhru čtvrté Klajpedy. Je potřeba se podívat i na výsledky základní skupiny. Strasbourg sice skupinu C vyhrál, ale s bilancí 9/5, Neptunas Klajpeda byla čtvrtá s poměrem 7/7, tedy rozdíl činil jen dvě výhry. Francouzští hosté se nedokázali v první čtvrtině prosadit a jen s obtížemi přelezli v útoku 10 bodů. Hned na úvod ztráceli deset bodů. Během druhé čtvrtiny se dokázali přiblížit na čtyři body, tak taky skončil první poločas. Ještě do těsnějšího kontaktu a dokonce na krátký okamžik i do vedení se dostal Strasbourg v průběhu třetí čtvrtiny, ale i v tomto případě domácí snahu odrazili ještě do konce 30.minuty. Vyrovnaně se pokračovalo i v poslední čtvrtině, hosté se však do vedení nedostali ani jednou.

 

Přehled všech výsledků:

  • Zielona Góra - AS Monaco  82:84
  • Nanterre92 - Banvit Bandirma 66:74
  • Murcia - Tenerife 66:71
  • PAOK - Karsiaka 74:68
  • Neptunas Klajpeda - SIG Strasbourg 73:68
  • AEK Athens - ČEZ Basketball Nymburk  88:98
  • medi Bayreuth - Besiktas Istanbul 81:76
  • EWE Oldenburg - MPH Ludwigsburg 63:88    
 
vloženo: 11.03.2018 13:00 / přečteno: 7598x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.