NA KONEC VÝRAZNÁ VÝHRA

NA KONEC VÝRAZNÁ VÝHRA

S nejslabším soupeřem ze tří slovinských se naši hráči utkali na cestě zpátky ze soustředění v nedaleké Polzele. Po vyrovnané první čtvrtině jsme se rozjeli a soupeři nasázeli 117 bodů, když sami jsme dostali jen 73.

Bodový součet druhé a třetí čtvrtiny byl 63:26 v náš prospěch a to plně vypovídá o převaze v zápase. „Bylo vidět, že jsme se zase o kousek posunuli a že se nám daří zlepšovat hru,“ poznamenal k zápasu Jaromír Bohačík, kterému to na hřišti Polzely „lepilo“. Byl jednoznačně nejlepším střelcem s 29 body, když ve druhém poločase vsítil pět trojek. „Když dáš první i druhou, střílíš pak s čistou hlavou,“ pokrčil rameny Boči, který zasypal koš domácích z různých pozic nejen ze svého oblíbeného rohu. Jedenadvaceti body přispěl Martin Peterka a mezi dvouciferné střelce se přidal také Vojta Hruban a Kendall Smith. Oba dva proměnili dva trojkové pokusy a pomohli tak k celkovému tuctu tříbodových košů našeho týmu.

 

Kendall by možná mohl dát více, ale brzdily ho fauly. Na začátku třetí čtvrtiny, ve 3. minutě hrál bez spáchaného faulu, ale na konci čtvrté už měl fauly čtyři! a nakonec se vyfauloval. Se čtyřmi fauly dohrával English, Davis, Kříž i Hruban. Lépe na tom nebyli ani domácí. Z devíti hráčů získalo pět faulů hned pět hráčů. „Myslím, že se nehrálo nijak tvrdě, jen rozhodčí nasadili jemnější pískání,“ usoudil Boči.

 

Větší množství osobních chyb vedlo pochopitelně trenéra ke změnám v sestavě. Například Krojc měl čtyři fauly už do poločasu, a tak na čtyřce zaskakoval Pampi. Což ovšem velká improvizace není, v minulé sezoně i v reprezentaci se náš kapitán na této pozici slušně zabydluje.

 

Utkání začali prvním košem domácí, po dvou koších Petra Bendy se domácím podařilo vyrovnat na 14:14 až v sedmé minutě po pěti bodech v řadě a naposledy do vedení se Polzela dostala o minutu později. Pak zaúřadoval Boči, Vojta a Kendall. Na úvod druhé čtvrtiny se dostal „on fire“ Vojta. Za dvě a půl minuty nastřílel 7 bodů, pak hozenou rukavici zvedli další naši hráči a do poločasu jsme vedli o více než dvacet bodů (55:32).     

 

Ve třetí čtvrtině se domácí nezvedli, naopak my jsme zvedali jednu trojku za druhou - Boči tři, Vojta dvě a opět jsme nastříleli více než 30 bodů a domácí jsme ubránili znovu na třinácti jako ve druhé čtvrtině. Poslední část zápasu už se nesla v rytmu bez obran. Oba dva týmy nastřílely lehce pod třicet bodů, a tak skóre utěšeně narůstalo.

 

Body: Vasilič 13, Rotar 12, Donovon a Borse 11,… Bohačík 29, Peterka 21, Hruban 15, Smith 13, Vyoral 9, Benda a Lawrence 8, Pumprla a Davis 6, Novotný 2, fauly: 26:29, TH: 24/17 : 23/21, trojky: 6:12, čtvrtiny: 19:25, 13:30, 13:33, 28:29

 
vloženo: 26.09.2018 11:04 / přečteno: 6048x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.