VÝMĚNA VIZITEK

VÝMĚNA VIZITEK

Náš klub zastupoval při losování Eurocupu Jiří Zídek. Nebyl to jen "výlet" do teplých krajin, ale pracovní setkání s představiteli Eurocupu i ostatních eurocupových týmů. Podle Jiřího Zídka je důležité se čas od času potkat se svými protihráči, spoluhráči nebo představiteli klubu. Při zjišťování vlastností nových hráčů, jsou reference známých lidí k nezaplacení. Jak strávil Jirka Zídek poslední říjnovou sobotu najdete dále.  

Jak jste strávil den losování?

Ráno byl mítink, na kterém se probíraly změny pravidel v udělování licencí v Eurolize. Bylo to důležité proto, aby se nevytvářely nějaké nejasnosti a nevrhalo to pak špatné světlo na celou organizaci. Po tomto Euroligovém úvodu se přešlo k Eurocupu. Přenáška se týkala například připravenosti arény pro zápasy Eurocupu, práce s médii, technických požadavků pro televizi, rozhodčí atd. V podstatě z každého soudku od finanční složky až po technické požadavky v hale, vysvětloval člen vedení soutěže svoje požadavky.

Nebyla to ztráta času?

Bylo to důležité, protože je třeba si uvědomit, že několik týmů bylo na losování Eurocupu poprvé a nemají možnost jako my stavět na zkušenostech ze dvou předešlých let.

Dozvěděl jste se nějaké novinky?

Moc jich nebylo. Jednou z nich je reprodukování hudby během zápasu. Vloni bylo možné útok domácích podpořit hudbou. Letos se nesmí použít, pokud je míč ve hře.

Živá kapela, jako jihočeští trubači, v hledišti hrát může?

Ano, jejich produkci vyhláška neovlivňuje.
Jak dlouho mítink trval?

Asi dvě a čtvrt hodiny. Trochu se to protáhlo… Po obědě jsme se přesunuli do muzea olympismu, kde probíhalo vlastní losování. Před jeho zahájením byly ještě připomenuty principy tvorby pohárových skupin.

Co probíhalo po losování?

Proběhla krátká tiskovka, kdy Eurosport 2, který vlastní televizní práva k soutěži, nabíral první dojmy vedoucích delegací jednotlivých klubů. Potom jsem se setkal s generálním manažerem Ventspilsu a se zástupci Bambergu a Bielly.

O čem jste mluvili?

Především to bylo o výměně kontaktů mezi námi, takže především to bylo o výměně vizitek. Další komunikace bude probíhat především elektronicky.

Viděl jste nějakou reakci od zástupců našich soupeřů, že jejich soupeřem bude zrovna Nymburk?

Žádný z nich si nedokázal bezprostředně po losování udělat relevantní představu o svém soupeři. Proto jsem žádné reakce kladné či záporné nezaznamenal. Všichni se snažili co nejdříve odjet domů, protože národní soutěže jsou v plném proudu.

Navštívil jste nějaký basketbalový zápas ve Španělsku?

Večer jsem viděl Cibonu Záhřeb proti Barceloně. Bavil jsem se s Lubošem Bartoněm. V těchto dnech je 5 měsíců po operaci achilovky. Tento týden začal po svém dlouhém zranění běhat.

Potkal jste kolegy, se kterými se znáte?

Potkal. Přeci jen jsme na losování potřetí, ze své hráčské kariéry znám také řadu bývalých hráčů nyní činovníků různých klubů. Je dobré, když si můžete oprášit takové kontakty. Když se před sezonou provádí výběr nových hráčů do týmu, je dobré mít kontakty, od kterých se dají získat reference na hráče. 

 
vloženo: 02.11.2009 23:08 / přečteno: 16295x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.