MULIMU PODNEBÍ VYHOVUJE

MULIMU PODNEBÍ VYHOVUJE

Pro trenéra Katzurina je podnebí na ostrově podobné tomu v Izraeli. Společně s Pavlem Pumprlou hledali klíč k vítězství. Snad ho našli..... 

Muli Katzurin 
Gran Canaria je silným týmem na domácím hřišti. Přesvědčili jsme se o tom nejen při  sledování zápasů na DVD, ale i na živo při nedělním zápase ACB. Viděli jsme, že se jedná o tým s dobrou organizací hry, střelou z delší vzdálenosti a dobrým útočným doskokem. Doma hrají s obrovským sebevědomím a naším úkolem bude snaha o diktování tempa hry. Pokus se nám to nepodaří, bude to potom hodně těžké. Ale jak nás naučili předchozí zápasy - neexistuje pro nás nemožné. Pochopitelně je Gran Canaria favoritem, ale to je v Eurocupu každý domácí tým.
Co bude klíčem k našemu případnému úspěchu?
Jak jsem již zmínil v předchozích větách, bude důležité kontrolovat náš obranný doskok, protože tam je silná stránka soupeře. Bude také důležité zastavit jejich otevřené střely, Gran Canaria disponuje velmi dobrými střelci. K úspěchu musíme překonat jejich dobrou a tvrdou obranu. Je to spousta věcí, které musíme udělat, pokud chceme být úspěšní. Musíme se ale o to pokusit.
V neděli jste byli svědky zápasu Gran Canarie. Bouřlivá atmosféra domácího prostředí byla umocněná dusným podnebím a velkou vlhkostí vzduchu. Nebude to mít na naše hráče negativní vliv?
Nevím jak to ovlivní hráče, ale řeknu Vám, co to udělá se mnou. Budu se cítit velmi přirozeně a komfortně, přesně na tohle jsem totiž z domova zvyklý (smích).

Pavel Pumprla

Eurocup není česká liga. Gran Canaria se pohybuje uprostřed španělské ligy a doma dokázala porazit i týmy z čela tabulky. Proto vše nasvědčuje, že to bude velice těžký zápas, konečně nic jiného nikdo před začátkem LAST 16 ani nečekal. Našim cílem je vítězství, ale pochopitelně i v případě prohry budeme chtít uhrát co nejlepší výsledek. Při možné rovnosti bodů může každý koš pomáhat.

Odjeli jste dříve. Bude to z basketbalového hlediska výhoda?

Je po pro nás pozitivní, protože nebudeme nastupovat do zápasu po dlouhé cestě s dlouhými čekáními na letištích.

V Turecku jsi byl jedním z hlavních aktérů našeho vítězství. Jak tomu bude na Kanárských ostrovech?

Každý zápas je jiný a bude záležet na vývoji zápasu, kdy se dostanu na palubovku. Nikdo z nás nemyslí na osobní statistiky. Všechen svůj um dáme do služeb týmu. Myslím, že ve všech zápasech Eurocupu je vidět, že do nich jdeme jako tým, protože jen takový přístup nám může pomoci zvítězit.

Co bude důležité?

Musíme dobře vstoupit do zápasu, abychom si začali věřit. Je potřeba navázat na zápas v Turecku. Dobrou obranou udržet nízké skóre a tím také udržet malý rozdíl v konečném výsledku, aby nám to hrálo do karet v dalším zápase.

V Turecku jsme možná mohli vsadit na moment překvapení…..

Tenhle prvek z naší hry trochu vyprchal. Řekl bych, že s námi budou více počítat. Navíc musí napravit nepříznivý výsledek v Srbsku, kde prohráli o třicet. Doufejme, že snaha si na nás spravit chuť se neprojeví a budeme mít zápas ve svých rukách. 

 
vloženo: 09.02.2010 00:57 / přečteno: 14043x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.