ŘEKLI PŘED ODLETEM

ŘEKLI PŘED ODLETEM

Ještě před odletem do Bělehradu jsme vyzpovídali několik hráčů a dva členy vedení týmu, jak vidí naše šance na úspěch na palubovce soupeře. Žádný s respondentů nebere pochopitelně zápas na lehkou váhu, ale nejen pamětníci vzpomínají, že jsme dokázali proti Crvene Zvezdě. Bylo to před dvěma lety v poháru ULEB a domácí v zápase prohráli o 22 bodů! Fanoušci pak svoje hráče vyprovodili pískotem a naše odměnili uznalým potleskem.    

Muli Katzurin

V Bělehradě neexistuje hrát lehké zápasy. Pro oba dva týmy to bude velmi důležité utkání. Crvena Zvezda je na svém hřišti favoritem, ale to nám nevadí. V minulosti jsme již několikrát ukázali, že se nikdy nevzdáváme předem a že bereme každou příležitost, která nás potká. Rozhodně uděláme vše pro to, abychom v tomto klíčovém zápase vyhráli. Myslím, že jsme v lehké výhodě, protože větší tlak bude z důvodu domácího prostředí na Zvezdě.

 
Vratislav Šístek

Bohužel před zápasem se nám zranil další pivot a na doskoku budeme zase o trochu slabší. Červená Hvězda má velice dobré pivoty, takže trochu tuším naše problémy na doskoku. Smazat to můžeme hlavně tím, že se nám bude dařit střelba z perimetru a v podstatě nebude v útoku co doskakovat. Bohužel soupeř má mladé hráče a ti mám díky své rychlosti moc času a prostoru na střelbu nedají.

Co bude důležité?

Musíme držet co nejdelší dobu nerozhodný výsledek nebo co nejmenší rozdíl, protože ke konci mohou být domácí nervózní a to nám může hrát do karet. I oni musí vyhrát, protože tou poslední porážkou si postup oddálili. Vzhledem k tomu, že jsou mladí, může u nich nervozita více ovládat jejich výkon. Když nám utečou o dvacet, bude už velký problém s tím něco udělat.

Jak se odrazilo vítězství Turků?

Já myslím, že je to dobře. Předpokládám, že Turci vyhrajou i doma proti Gran Canarii a tím se skupina ještě více vyrovná. Nebude nutné přemýšlet o bodovém rozdílu a rozhodovat bude počet vítězství.

Jak se projeví porážka Crvené Zvezdy při utkání s námi?

Nedá se jednoznačně říct, zda to bude pro nás výhoda či nikoliv. Domácí budou chtít odčinit porážku a také musí doma vyhrát. Když prohrají, budou v nepříjemné situaci, protože poslední utkání hrají ve Španělsku. Z těchto důvodu na ně může přijít velká nervozita.

Kdyby v případě vítězství měla Crvena Zvezda postup zajištěný, bylo by to pro nás lehčí?

Těžko říct. Mladící v jejich dresu hrají o angažmá v kvalitnějších klubech, chtějí se ukázat v co nejlepším světle, žádná povinnost vítězství by jim nesvazovala ruce.

 
Radek Nečas

Každý zápas je jiný, je to mladý tým. Dvě soutěže, které hrají – Adriatická liga a Eurocup jsou nebe a dudy. V Adriatické lize mají asi třináct porážek, ale v Eurocupu zaznamenali v minulém zápase teprve druhou porážku. Pro nás bude důležité zachytit jejich nástup v úvodu zápasu. Pokud se nám bude dařit přejít přes jejich agresivní obranu, dávat laciné koše a pohybovat míčem, tak se o výsledek zápasu nebojím. 

Jaká je důležitost zápasu?

Pokud vyhrajeme dvakrát, jdeme dál…. Takže do Bělehradu nemůžeme jet s jiným cílem než vyhrát. Myslím si, že po prohře s Turky mohou mít nalomenou psychiku, my už jsme dokázali v Srbsku vyhrát. Ano byla to jiná sestava na obou stranách, ale není pro nás palubovka v Bělehradu „zakletá“

 
Petr Benda

Crvená Zvezda předvádí v letošním ročníku vynikající výsledky a vynikající výkon. Na domácí palubovce dokáže svoje přednosti ještě znásobit. My jsme už v Bělehradu vyhráli a nějací pamětníci s námi jedou. Mohli bychom se od této skutečnosti odpíchnout. Soupeř hraje vynikající obranu a my musíme najít lék na to, abychom proti ní uspěli.

Co pro nás znamená vítězství Turk Telekomu v Bělehradě?

Myslím, že budou hrát stejně jako kdyby to bylo 4:0. Trenér Trifunovič od hráčů požaduje stoprocentní výkon a nedovolí, aby polevili. Možná domácí prohra nahlodala jejich sebevědomí a uvidíme, jak si s tím poradí. Možná to bude právě naopak….

Jak moc by mohlo komplikovat naši hru, pokud bychom ztratili Ricciho?

Phil Ricci je jedním ze základních stavebních kamenů týmu. Na své pozici předvádí dobré výkony a bude nám chybět.

 
Pavel Pumprla

Doma jsme se soupeřem prohráli, takže jim máme co vracet. V minulém kole dokázali, že mohou prohrát a mohou prohrát i doma. My máme motivaci velkou nejen v tom, že jim můžeme vrátit prohru z prvního kola, ale také proto, že hrajeme o postup ze skupiny, který si můžeme uhrát sami bez cizí pomoci.

Vítězství Turk v Bělehradě nám pomůže neb o uškodí tím, že domácí budou ostražitější?

Je možné si budou dávat větší pozor a nějaké podcenění asi nehrozí. Bohužel pro ně se opět vrátili do souboje o postup.

Co uděláte s Taylorem?

On je nejvíce nebezpečný v poloprotiútoku, a proto ho musíme zastavit ještě na jejich obranné polovině. U hráčů jeho typu je důležité, aby se jeho aktivita zařízla hned na začátku, potom bude zlobit méně.

Těšíš se na zápas, kdy půjde o hodně?

Fanoušci Bělehradu jsou známější ze zápasů Partyzánu, ale i tak nečekám nějakou komorní náladu v hledišti. Poslední dva zápasy budou hodně vyhecovaný a na to se musí těšit každý.

Jak ti vadí fandění fanoušků soupeře?

Není to nic příjemného, ale při hře to člověk moc nevnímá. Nepřijde mi moc fair play, když diváci při každém držení míče soupeře pískají. Úplně nejlepší by bylo vyhrát a pak si můžou fanoušci domácích pokřikovat, co chtějí. 

 
vloženo: 01.03.2010 16:45 / přečteno: 13296x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.