OHLASY ZE SRBSKÉ STRANY

OHLASY ZE SRBSKÉ STRANY

Na webu proBasket.cz se objevil článek autora Milana Strnisky, ve kterém najdete ohlasy srbské strany po úterním utkání. Utkání mezi Crvenou zvezdou Bělehrad a Nymburkem hodnotili kapitán domácího týmu Vuk Radivojević, trenér Aleksandar Trifunović a Elmedin Kikanović.

Kapitán Crvene zvezdy Vuk Radivojević vidí příčiny porážky v katastrofální střelbě za tři body, velkém počtu ztrát a slabé obraně:
„Doma hrajeme jako by to mělo jít samo, což je nejlépe vidět na zoufalé střelbě za tři body, dvaceti ztracených míčích a útoku bez myšlenky. Když nehrajeme naplno v obraně, nejsme to my. Vyhrávali jsme nad mnohem lepšími týmy než je Nymburk o dvacet i víc bodů, ale tehdy jsme hráli týmově a s velkou energií v obraně. Sami sebe jsme se dostali do tak těžké situace, nyní se musíme pokusit vyhrát ve Španělsku.“
Zvezda si v utkání s Nymburkem mohla zajistit postup do čtvrtfinále, místo toho ale opět na domácí palubovce podlehla. Na otázku jakou roli ve slabém výkony červeno-bílých hrál psychický tlak řekl Elmedin Kikanović:
„Nijak zvlášť jsme tlak necítili, ale očividně nám chyběla energie. Problém byl, že se mezi námi a fanoušky brzy usadila nervozita. Není se co fanouškům divit, určitě pro ně není lehké sledovat, jak Zvezda doma prohrává zápas o 18 bodů. My jsme zkoušeli všechno, ale nešlo to.“
Podle Aleksandra Trifunoviće o hře Zvezdy jasně vypovídá aplaus publika hostujícímu týmu.
„Aplaus našich diváků soupeřům jasně hovoří o naší hře. Nedokázali jsme ani jednou hrát v našem stylu, abychom vyhráli zápas. Prakticky jsme spáchali sebevraždu, když jsme se útokem pokoušeli utkání získat,“ prohlásil Trifunović.
„Šestnáct asistencí Nymburka a dvacet ztracených míčů mého týmu jsou klíčové statistické ukazatele, které hovoří o organizaci jeho hry a naší,“ říká po zápase domácí lodivod.
Na otázku jaké jsou příčiny úpadku formy Crvene zvezdy Trifunović odpověděl:
„Psychicky jsme nezvládli tři výhry v úvodních zápasech soutěže. Nyní nám nezbývá než se pokusit o zázrak. Nevzdáváme se postupu, to je naše povinnost. Prohra v poháru s FMP nás očividně zabrzdila.“
Na otázku jak se dostat z krize trenér Crvene zvezdy řekl:
„Práce, tvrdá práce. Ne, že bychom dosud špatně pracovali, ale hráči musí pochopit, kde jsou příčiny rozdílu mezi těmito zápasy a zápasy před několika týdny. Měli jsme možnost ulehčit si období, které je před námi, ale tímto jsme si ho ztížili.
Dobře známy jsou finanční problémy, v kterých se bělehradský klub nachází, na závěr pozápasového rozhovoru tak nechyběla ani otázka na jejich vliv na špatné výkony Zvezdy. Aleksandar Trifunović však má jasno v tom, kde se zápas prohrál:
„Situace v klubu je taková jaká je, ale toto je porážka jen těch dvanácti hráčů na palubovce. Utkání se prohrává na hřišti.“
Z hráčů Nymburka srbská média nejvíce vyzdvihují výkon Arthura Leeho a Petra Bendy. Na adresu amerického rozehrávače Nymburka a organizaci hry českého mistra domácí kouč řekl:
„Způsob jakým Američan Arthur Lee diriguje tým je výsledkem jejich týmové práce a čtyřleté dřiny.“ 
 
Autor: Milan Strmiska 

link na web zde  
 
vloženo: 03.03.2010 20:48 / přečteno: 13044x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.