PORAZÍME TURKA?

PORAZÍME TURKA?

V úterý od 20:00 hodin nás čeká rozhodující bitva o postup do čtvrtfinále Eurocupu. V utkání změříme síly s týmem který má zatím ve skupině jedno vítězství z před čtrnácti dnů v Bělehradě, s týmem, který má v kádru zkušené hráče přičemž prim hrají čtyři Američané. 

Turk Telekom Ankara je po 21.kole na 5.místě turecké ligy. Na svém kontě má o 3 výhry více než proher, přičemž tým z hlavního města Turecka je o mnoho úspěšnější doma než venku. Doma vyhrál devět z jedenácti zápasů, venku jen tři z deseti. Türk se může pochlubit vítězstvím nad Efes Pilsen, který ve třetí kole prohrál právě na palubovce Ankary o čtyři body a je to jedna z pouhých dvou proher tureckého lídra. Ani v odvetě nebyl Telekom bez šancí, prohrál jen o 8 bodů. V posledním kole v sobotu vyhrál Türk doma v zápase s 11.týmem Bornova 104:79. Shodou okolností je to velmi podobné vítězství jako my nad Opavou (106:81).

Cesta mezi posledních 16 vedla přes Spirou Basket a Sankt Petersburg, přičemž se třemi výhrami a třemi prohrami postoupil Türk na skóre proti ruskému týmu. V polovině soutěže měl Türk na svém kontě jen jednu výhru a Petrohrad tři, přesto to na postup stačilo. Poslední kolo však vypadalo zcela na jasný postup Bilbaa a Türku, protože Türk hrál proti nejslabšímu skupiny Spirou a jednoznačně nejlepší tým zajížděl do Petrohradu. Türk svoje utkání zvládl, ale na severu Evropy domácí prohráli až po prodloužení o jediný bod (88:89).

Také ve druhé skupině LAST 16 se zdálo, že jsou Turci mimo postupové šance, ale stačilo šťastné vítězství nad Crvenou Zvezdu a byli opět ve hře. Na výsluní se však hřáli jen do příštího kola. V něm Telekom prohrál doma s Gran Canarií a je po nadějích. Proto poslední kolo může Türk odehrál v pohodě nikoliv o postup ale o čest.


O poločase tohoto zápasu budou předány symbolické šeky dětskému oddělení nemocnice v Pardubicích a Nymburce, které si za ně nakoupí potřebné vybavení pro svá oddělení.

 
 
vloženo: 07.03.2010 04:56 / přečteno: 19544x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.