PŘEDÁNÍ PŘÍSTROJŮ

PŘEDÁNÍ PŘÍSTROJŮ

Nymburští basketbalisté dnes dopoledne předali nymburské porodnici sedm přístrojů na monitoring dechu novorozenců. Přístroje zakoupil klub z výtěžku vstupného na eurocupové zápasy v Pardubicích. Šek na 15.000 Kč byl slavnostně předán při posledním utkání skupiny LAST 16 proti turecké Ankaře, dnes došlo na fyzické předání přístrojů. 

Obrázek

„Máme kladný vztah k dětem, podporujeme dětský domov a také spolupracujeme s kojeneckým oddělení pardubické nemocnice. Proto jsme se rozhodli ve stejném duchu pomoci i novorozeneckému oddělení nymburské nemocnice,“ vysvětlil sportovní manažer, proč si hráči zvolili právě toto oddělení.

Obrázek

V nymburské nemocnici se kromě staniční sestry Petra Bendy, Ladislava Sokolovského a Vratislava Šístka, kteří byli vyslanci basketbalového klubu, ujala službu konající lékařka dětského oddělení MUDr. Simona Škorková a také primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Aleš Toman. Při krátkém setkání se hráči zajímali o princip činnosti monitoringu. „Přístroj snímá pohyb dítěte při dýchání a pokud po určitou dobu nepřijme žádný impuls, spustí se alarm,“ vysvětluje ochotně lékařka, přičemž opatrně zvedla novorozence z postýlky a po chvíli začalo červené světýlko zlověstně blikat a zvuk by určitě nedaleko spící rodiče vzbudil. Přístroj však nemá neomezenou životnost, s repasí maximálně 6 let, a proto se dar nymburských basketbalistů setkal s kladným ohlasem. „Budeme moci vybavit i další postýlky těmito přístroji a to je vynikající,“ potěšilo dr. Škorkovou. „Monitoring dechu je vhodné používat tak do šesti měsíců života kojence,“ odpověděla lékařka na otázku Petra Bendy. Nejvíce provoz na porodnickém oddělení sledoval určitě Ladislav Sokolovský a ti, kdo ho znají, určitě ví proč.

Obrázek

Více fotografií zde  
 
 
vloženo: 29.03.2010 17:44 / aktualizováno: 29.03.2010 17:59 / přečteno: 12793x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.