AKTUÁLNÍ ZPRÁVY ZE ŠPANĚLSKA

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY ZE ŠPANĚLSKA

Na naše hráče čeká v Bilbau netypická hala, která je ve výstavním komplexu. Ale žádný důvod, aby se tím hráči rozptylovali. Návštěva na zápase se neočekává taková, jakou mohly vidět Pardubice a v Bilbau bylo dnes slunečno. Tyto a další informace jsme se dozvěděli od Jiřího Zídka a když bude číst dále, dozvíte se další zprávy přímo od pramene a také prohlédnete pár fotek z haly, jak je nasnímal fyzioterapeut Jiří Šmíd. 

Jaké je počasí v Bilbau?

Včera bylo deštivo, kolem 15 stupňů – typické počasí pro tento čas a toto místo. Dneska je pěkně, svítí sluníčko a je asi 14 stupňů.

Jak jsou na tom hráči zdravotně?

Všichni jsou v pořádku. Včera jsme měli klasický předzápasový trénink – rozběhání, rozcvičení, taktika, projití signálů soupeře ve hře pět na pět a střelba. Dneska ráno opět taktická příprava, hra pět na pět, ale bez tejpování, střelba a závěrečné protažení. Před obědem bylo video, po obědě odpočinek, svačina a v půl sedmé odjezd na zápas.

Jaká je hala v Bilbau?

Hala je hodně specifická. Je součástí výstavního komplexu  BEC (Bilbao Exhibitions Centre), které je postavený velice moderně, podobně jako Gugenheimovo muzeum tady v Bilbau. Kapacita haly je 11 tisíc diváků a pro basket je hodně netypická.

V čem je netypická?

Všechny tribuny jsou mobilní. Během krátké doby je možné je složit a sbalit palubovku. Kromě prostoru, na kterém se bude hrát dnešní zápas, jsou tam ještě dva takové prostory, které je možné propojit a vznikne tak obrovská výstavní plocha.

Kapacitou je to stejná hala jako v Pardubicích. Je stejná i dispozičně?

To je úplně jiná hala, ve které je relativně nízký strop. Jsou to opravdu mobilní tribuny zasazené do výstavního centra. Z mého pohledu to není úplně ideální hala pro sport. Tribuny jsou hodně vzdáleny od hřiště a mají velice mírné stoupání. V jiných halách jsou diváci ve větším kontaktu s hřištěm a je to takový „kotel“, tady je vzdálenost poslední řady od palubovky velice velká.

Je to jediná závada haly?

V hale je poměrně zima, odhadujeme, že teplota je stejná nebo podobná jako venku. Tedy něco kolem 15-16 stupňů. Určitě se tu netopí. Bylo to pro nás poměrně nepříjemné překvapení. Trenéři absolvovali trénink v podzimních bundách.

Stěžovali si hráči na prostředí v hale?

Je to zkušený mančaft, který už na svých cestách hodně zažil a ví, že nemá cenu o takových konstantách nějak polemizovat. Oni jsou soustředěni na zápas a nezajímají se o to, v jakém hotelu bydlí, jak daleko musí do haly cestovat, jestli je v hale zima. Tím prostě nikdo neztrácí energii.

Kdo vyhrál Lucky Shot?

Petr Benda. V prvním kole trefili z poloviny Arthur, Sokol a Bendys, ve druhé sérii se netrefil nikdo a ve třetí jen Petr Benda.

Jak se jinak kluci trefují do koše?

Koše jsou všude v e výšce 305 cm (úsměv). Odlišné může být jen prostorové vnímání. Ale v tom se od domácích nebudeme zase tolik odlišovat. Bilbao v této hale trénuje také jen před utkáním. Nikdo si nemůže dovolit pronajímat takovou halu.

Jaká návštěva se očekává?

Asi 4-5 tisíc, to je polovina kapacity. Opět se tu projevuje, že návštěvnost na domácí lize je vyšší než na evropských pohárech. Je to stejné, jako jsem zažil i já při svém angažmá ve Španělsku.

Tedy nálada bude komornější?

Je jasné, že když bude hala plná z poloviny, bude atmosféra komornější, ale domácí fanoušci fandit umí.

 
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
 
vloženo: 31.03.2010 16:20 / přečteno: 12509x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.