SPLNILI JSME I DRUHÝ CÍL

SPLNILI JSME I DRUHÝ CÍL

Po finále Českého poháru jsme si chvíli povídali s kapitánem Láďou Sokolovským. Co všechno prozradil najdete v rozhovoru.  

Sokol s pohárem

Všichni viděli, že se nám první poločas nepovedl. V obraně jsme hráli hodně špatně, dostali jsme skoro 50 bodů. V útoku se nám vcelku dařilo, čtyřiačtyřicet bodů za poločas je slušná vizitka. Je vidět, že česká liga není špatná a že jsou v ní týmy, které to umí. Zápasy Českého poháru nám ukázaly, že musíme mít stejné soustředění jako v Adriatické lize i v utkáních nadstavbové skupiny A1 a poté v play-off.

Jak bys zhodnotil druhý poločas?

Za poločas a prodloužení jsme dostali 36 bodů, což je naopak slušná vizitka obrany. Na druhou stranu nám to trochu haprovalo v útoku.

Čím to bylo způsobeno?

Tím, že jsme hráli s větší intenzitou v obraně, chyběly nám síly do útoku. To se projevilo na skóre.

Nový Jičín střílel v prvním poločase zázračně. Dá se tomu vůbec zabránit?

Samozřejmě, že to jde omezit lepší obranou. Jejich velmi dobrou úspěšnost, která byla tak o dvacet procent lepší než průměr, byla způsobena tím, že ve finále neměli absolutně, co ztratit. Šli do zápasu v klidnou hlavou a dovolili si daleko více, než by si třeba v jiných zápasech dovolili. Ve čtvrté čtvrtině bylo vidět, že jejich odvaha střílet s vidinou možného úspěchu poklesla.

Cítil jsi před zápasem nějaký tlak?

Je jasné, že se od nás čekala obhajoba. Na začátku se nám tolik nedařilo, tím jsme Jičín posadili ještě pevněji do sedla. V závěru zápasu jsme jednak začali hrát lépe v obraně a za druhé bylo vidět, že se nervozita a tlak přestěhoval i na našeho soupeře.

Kde se zápas rozhodl?

V prodloužení většinou vyhrává tým, který na konci dotáhne náskok a prodloužení si vybojuje. A pro příklad nemusíme chodit nijak daleko, stačí se podívat na náš zápas s Prostějovem. V našem případě jsme prodloužení brali jako plus pro nás, protože jsme v podstatě celý zápas prohrávali.

Sokol ve finále
Myslíš, že soupeři docházely síly?

Trochu to tak vypadalo. Navíc měli vyfaulované dva důležité hráče a to hrálo důležitou roli.

Proklínal jsi Radka, když nedal v závěru normální hrací doby to dvě šestky?

Ne, nebyl důvod. Já taky nedám dvě šestky za sebou….. Lidi nejsou roboti. Kdyby byli roboti, skončil by zápas 0:0 a to by asi nikoho nebavilo. Všichni dělají chyby a my se musíme snažit těch chyb dělat co nejméně.

Překvapilo mě, že jsme nechali Jičín vyrovnat. Byl to nějaký plán?

Pochopitelně jsme neměli v plánu hrát prodloužení, aby si fanoušci užili ještě trochu adrenalinu. Myslím, že závěr byl sehraný dobře. Naší snahou bylo pochopitelně nedopustit trojku, která by znamenala vedení Jičína o bod. Možná to vypadalo, že mu Radek příliš nebránil ve skórování, ale podle mě bylo dobře, že Radek uhnul, jinak to mohl být koš s faulem. Robert Šarovič dával koš v pádu a patřil k těm spíše šťastným úspěchům. Dva body nám nevadili, věděli jsme, že budeme mít před sebou ještě prodloužení. Jen škoda, že jsme lépe nezužitkovali posledních pět vteřin po vyrovnávacím koši Jičína. V podstatě jsme se nedostali ani ke střelbě.

Jak by dopadlo srovnání s loňským Final8, bylo náročnější?

Neřekl bych. Vloni jsme utekli hrobníkovi z lopaty už v semifinále s Prostějovem. Ve finále jsme ještě na začátku poslední čtvrtiny vedli jen o dva body, i když jsme nakonec vyhráli výrazně. Ani v Klatovech nebyl pohár jednoduchou záležitostí.

Mnohokrát přetřásaná otázka únavy z Adriatické ligy. Hrála únava nějakou roli v tomto turnaji?

Myslím, že únava nehrála zásadní roli. Při kvalitě našeho týmu nebyl žádný hráč, který by byl vyloženě přetížený. Většina má odehráno něco mezi dvaceti pěti a patnácti minutami.

Jsi po tomto turnaji spokojený?

Dokázali jsme splnit druhý cíl a to obhajobu pohárového vítězství. Ale ze zápasů se musíme také hodně poučit, uvědomit si, že žádné utkání venku pro nás nebude jednoduché. Hned v dalších dvou utkáních chceme potvrdit, že chceme vyhrát titul podobně jako v posledních letech, bez komplikací a dlouhých sérií. Našim nejbližším cílem je první místo po nadstavbě, protože i jeden prohraný zápas nás může stát kýžené umístění.

Co se ti v Opavě nelíbilo?
Jak jsme hráli finále. Máme na víc a musíme to v české lize ukázat.
 
vloženo: 20.03.2011 22:44 / přečteno: 13109x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.