PARDUBICE NÁS NEZASKOČILY

PARDUBICE NÁS NEZASKOČILY

Naprosto bezpečně jsme dokázali přehrát Pardubice v prvním semifinále Českého poháru. Ani jednou jsme nepustili soupeře do vedení a zápas o finále jsme vyhráli o 11 bodů 74:63. Zítra od 18:00 hodin vyzveme Opavu.

Zápas byl v řeči čísel poměrně vyrovnaný. My jsme měli procentuálně o trochu lepší střelbu, ale hlavně jsme dokázali dát o 9 košů za dva body více než soupeř. Pardubice vyhrály na doskoku, dokonce dokázaly nakonec dát více bodů ze druhé šance než my. Větší rozdíl byl v počtu bodů dosažených z rychlého protiútoku, těch jsme měli skoro dvakrát tolik a důležité byly i ztráty a to především v prvních třech čtvrtinách (18:8) v poslední desetiminutovce se čísla trochu sblížila, ale to už jsme měli bodový náskok. Více jsme měli také získaných míčů (11:4).

 

Zápas se zpočátku hrál na první pohled v poklidném tempu. Pardubice byly viditelně nervóznější než my a měly problémy se zakončením svých akcí. Pravdou je, že my jsme jim nechtěli dát žádnou šanci na jakýkoliv snadný koš. Důkazů bylo více. Jednak hráči Pardubic dali pouze 3 koše ze hry, ale desetkrát stáli na čáře trestných hodů. Byli sice stoprocentně úspěšní, ale v každou sekundu jejich útoku jsme jim připomínali, že naše obrana tu stále je. První dva koše Pardubic padly jako koš s faulem. Negativní dopad horší střelby Pardubic ještě umocňovaly ztráty, když přihrávky byly až příliš okaté.

 

Po čtyřech a půl minutách byl náskok deset bodů (16:6) a po dopichu Allena se rozdíl vyšplhal na 12 bodů. To už svolal trenér Sanders své ovečky k poradě. Především zásluhou trestných hodů se Pardubice přeci jen trochu přiblížily.

 

Jakmile ve druhé čtvrtině na chvíli povolila naše koncentrace, Pardubice využily šanci a jaly se svou ztrátu stahovat. Pomáhala jim v tom výborná exekuce trestných hodů. Z osmnácti pokusů proměnily sedmnáct. Naše problémy přišly už na začátku čtvrtiny, kdy dvě lehkovážné ztráty přiměly trenéra Ginzburga k oddechovému času. Pardubice měly těžkosti se střelbou z perimetru, a když se pak poprvé trefil za tři Wall, byli jsme z toho trochu překvapení. A když Wall přidal druhou trojku, smrskl se náskok jen na jeden bod (35:36). Naším malým handicapem byly někdy až zbytečné přihrávky na zdánlivě ještě volnějšího hráče, jenže ty byly někdy na škodu.  

 

Chleba se tak začal lámat až po změně stran, kdy se nám podařilo své tříbodové poločasové vedení opět navýšit až na dvojciferné číslo. Nebylo to hned, prvních pět minut bylo stále ještě vyrovnaných. Pak jsme ale po jednom zisku přečíslili obranu Pardubic a Genův koš na 56:48 nás uklidnil. Pardubice nadále trápily ztráty. Za 27 minut zápasu jich vyrobily patnáct. Do desetibodového rozdíl nás dostal razantní nájezd Lawrence. Půlpánova trojka byla okamžitě vynulována Welschovou trojkou a krásu zápasu podtrhl nádherný Křížův nájezd (51:63).

 

Poslední čtvrtinu, ve které padlo jen 15 bodů celkem, jsme začali trochu lehkovážně a už po dvou minutách přišel time out našeho trenéra. Pardubický Škranc pak ještě upravil na 61:67, ale Allen hravě přehrál právě Škrance a svým jedenadvacátým bodem posunul skóre na 61:69. Přesně v polovině poslední čtvrtiny dostal Pandula počet pardubických bodů na 63, z následného útoku upravil Benda na 63:72. Za posledních pět minut padl jen jeden koš. Pěkným dunkem se prezentoval Howard Sant-Roos.

 

BK JIP Pardubice – ČEZ Basketball Nymburk 63:74 (16:23; 39:42; 55:67)

Body: Wall 10, Pandula 9, Kohout a Autrey po 8, Burnett 7, Švrdlík 6, Půlpán 5, Kotas a Nečas po 4, Škranc 2 – Allen 22, Sant-Roos 16, Welsch 11, Lawrence 7, Benda a Simpson po 6, Kříž 4, Hruban 2, Peterka a Holt 0, TH: 22/19 : 21/12, trojky: 20/4:19/4, doskoky: 45:43, zisky: 4:11, ztráty: 21:15, asistence: 9:11, fauly: 18:23, čtvrtiny: 16:23, 23:19, 16:25, 8:7

 

Levell Sanders, BK JIP Pardubice: „Byla to kombinace několika faktorů, ať už jsou to ztráty, obranný doskok nebo neproměněné otevřené střely, kterých jsme měli dost. Věděli jsme, že proti týmu, jakým je Nymburk nemůžeme na půlce ztrácet míče. Prohráli jsme o 11 bodů a já nevím, kolik bodů jsme obdrželi po ztrátách, ale je to určitě hodně.“

 

Ronen Ginzburg, ČEZ Basketball Nymburk: „Hráli jsme proti dobrému týmu. Nevím, jestli si to uvědomujete, ale Pardubice jsou dobrým týmem i v evropském měřítku. V prvním poločase nás trápily na útočném doskoku a měly k dispozici hodně trestných hodů. Do druhého poločasu jsme změnili pár věcí v obraně. A to byl důvod. V šatně jsme se o tom hodně bavili. Pardubice měly moc útočných doskoků a museli jsme zastavit jejich tříbodovou střelu. Vylepšili jsme obranu 1 na 1 a doskok. Pak neměly Pardubice tolik šancí na trestné hody.“

 
vloženo: 17.02.2017 21:53 / přečteno: 9138x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.